fbpx Kikhoste fortsetter å spre seg i Bergen Hopp til hovedinnhold

Kikhoste fortsetter å spre seg i Bergen

Bildet viser en av bygningene tilknyttet Haukeland universitetssjukehus.

Forrige uke ble det registrert 20 positive prøver for kikhoste ved Mikrobiologisk avdeling ved Haukeland universitetssjukehus. Det er en økning fra uka før.

At smittetallene skulle stige, var ventet på forhånd. Det skyldes en kombinasjon av økt oppmerksomhet, som fører til at flere tester seg, og at smitten sprer seg, skriver Bergensavisen.

– Det er ikke usannsynlig at vi enda vil få en stigning i tallene både på grunn av større oppmerksomhet, men også fordi det vil være økning i antall smittede, sa smittevernoverlege Marit Voltersvik i Bergen til avisa forrige uke.

Ifølge meldingssystemet for smittsomme sykdommer (Msis) er det så langt i år registrert 1639 smittetilfeller i Norge. Til sammenligning ble det meldt om 1201 tilfeller i hele fjor.

Kikhoste kan være vanskelig å oppdage ettersom symptomene i stor grad er identiske med vanlig forkjølelse ved at det gir rennende nese, svak feber og mild hoste.

Etter en eller to uker forverres imidlertid symptomene kraftig og kan gi voldsomme og ukontrollerte hosteanfall som pågår i flere måneder.

I Norge er vaksine mot kikhoste inkluderte i det nasjonale barnevaksinasjonsprogrammet og anbefales fra tre måneders alder. Voksne anbefales også oppfriskningsdose hvert tiende år for å beskytte seg mot sykdommen og for å hindre videre smitte.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse