fbpx Steinkjer vil vrake Helseplattformen Hopp til hovedinnhold

Steinkjer vil vrake Helseplattformen

Utrullingen av Helseplattformen kan få en knekk. Kommunedirektøren i Steinkjer kommune foreslår å si nei til journalsystemet.

Totalt har 34 av 67 kommuner i Helse Midt-Norge tatt i bruk eller vedtatt å ta i bruk Helseplattformen per 3. januar i år. 20 kommuner har innført journalsystemet.

Kommunedirektør Bjørn Kalmar Aasland i Steinkjer foreslår at kommunen sier nei til å innføre HP i 2025. Han vil at politikerne vraker journalsystemet så raskt som mulig, skriver Trønder-Avisa.

20 kommuner vil gå en annen vei

Stjørdal kommune var den første kommunen som søker andre alternativer enn HP. Totalt skal det være 20 kommuner som nå tenker det samme.

– Jeg ønsker at vi går sammen med de andre kommunene som jobber med en annen løsning, men vi kan fortsatt holde døra på gløtt for Helseplattformen frem til vi kommer dit at vi må forplikte oss, sier Bjørn Kalmar Aasland til Trønder-Avisa.

Styreleder Odd Inge Mjøen i Helse Midt-Norge RHF sier til Trønder-Avisa at han synes det er synd at kommunedirektøren i Steinkjer er så kritisk til Helseplattformen. Samtidig sier han at kommunene selv bestemmer hva de gjør.

75 prosent har vedtatt å bruke Helseplattformen

I dag bor 75 prosent av innbyggerne i Midt-Norge i kommuner som har innført eller skal innføre HP, ifølge HPs nettsider.

Helseplattformen AS har ansvaret for å gjennomføre innføringen av felles journalløsning i midtnorske sykehus og kommuner. 

Arbeidet startet ble i 2016 etter et forprosjekt året før. HP er basert på et amerikansk journalsystem som eies av Epic.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse