fbpx Ny systemfeil i Helseplattformen – 62 pasienter er rammet Hopp til hovedinnhold

Ny systemfeil i Helseplattformen – 62 pasienter er rammet

St. Olavs hospital varslet om en systemfeil allerede i august uten at Helseplattformen AS fulgte opp. Seks pasienter kan ha fått forsinket behandling.

I en pressemelding på sine nettsider skriver sykehuset at de tirsdag har sendt bekymringsmelding til Statens helsetilsyn. Det skyldes at en ny systemfeil ble oppdaget i henvisninger i journalsystemet Helseplattformen.

Forsinket utredning

Feilen gjelder 62 pasienter henvist fra Helse Møre og Romsdal og Helse Nord-Trøndelag til videre oppfølging ved St. Olavs hospital, skriver sykehuset, ifølge Adresseavisen.

– Alle pasientforløpene er gjennomgått. Seks pasienter har sannsynligvis fått forsinkelse i sin utredning/behandling. Disse pasientene er kontaktet og blir ivaretatt og fulgt opp av behandlingsansvarlig ved de respektive klinikkene, står det i pressemeldingen.

Gjelder forløpspasienter

Feilen gjelder forløpspasienter, hvor samme eller flere henvisninger i det samme pasientforløpet er sendt til ulike avdelinger ved St. Olavs hospital. Systemet skal dermed ha oppfattet den ene av henvisningene som en duplikat, ifølge avisen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse