fbpx St. Olavs hospital klarte ikke å løse problemer med Helseplattformen innen fristen Hopp til hovedinnhold

St. Olavs hospital klarte ikke å løse problemer med Helseplattformen innen fristen

Bildet viser et skilt som det står St. Olavs hospital på

Helsetilsynet ga St. Olav hospital frist til 15. januar med å løse fire sentrale utfordringer knyttet til Helseplattformen. Det har sykehuset ikke klart.

Det kommer fram i et brev fra sykehuset til Helsetilsynet, skriver Aftenposten.

I november 2022 ble Helseplattformen innført ved St. Olavs hospital i Trondheim, etter flere runder med utsettelser. Innføringen var langt fra vellykket, og våren 2023 slo Helsetilsynet fast at problemene med systemet er så alvorlige at de truer sikkerheten for pasienter som skal få helsehjelp i Midt-Norge.

St. Olavs hospital fikk i oppgave å løse fire sentrale problemer med det omstridte systemet. Disse var knyttet til antall alvorlige hendelser ved sykehuset, at journalsystemet låste seg når flere brukte det samtidig, at antall avviksmeldinger knyttet til legemidler var for høyt, og at det var manglende kontroll på systemdata, som førte til at sykehuset blant annet ikke hadde riktige tall for fødsler og aborter.

I brevet til Helsetilsynet skriver sykehuset at « … til tross for feilretting og forbedring av systemet er ingen av de fire områdene som Statens helsetilsyn har krevd korrigert, lukket, men det er satt inn kompenserende tiltak og lagt planer for videre utvikling av løsningen».

Til tross for problemer og bekymringer har ledelsen i Helse Midt-Norge besluttet å fortsette innføringen av Helseplattformen på nye sykehus fra 27. april.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Liv Engebretsen

Pensjonert sykepleier
3 måneder siden

Helseplattformen fungerer ikke. Den er gått ut på dato. Pasientsikkerheten er svekket, og de ansatte får masse merarbeid. Viktige henvisninger blir borte, og pasienter får ikke den behandlingen de skulle ha hatt. Helseministeren bør gripe inn så snart som mulig, og skrote hele helseplattformen! St.Olavs hospital kan enten gå tilbake til det systemet de hadde før eller innføre DIPS slik de har i Helse Sør-Øst.Det er skremmende å se at de ansatte ikke blir hørt i denne saken. De har sagt fra for lenge siden at denne plattformen er helt ubrukelig!

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse