fbpx Søker sykepleiere som kan rygge: – Det har gått noen speil Hopp til hovedinnhold

Kommune søker sykepleiere som kan rygge: – Det har gått noen speil

Stange kommune i Innlandet tar nye grep i jakten på sykepleiere. – Humor i annonsene kan gi en stoppeffekt, sier ekspert.

I en ny stillingsannonse kalt «Forsinket brev til julenissen» ber Stange kommune om hjelp til å finne sykepleiere til hjemmetjenesten.

I annonsen står det:

«Vi er to desperate avdelingsledere som glemte å sende deg ønskelisten vår før jul. Vi kunne lagt skylden på økende etterspørsel etter helsetjenester, komplekse helsetilstander og økende teknologisk utvikling. Men den egentlige årsaken er at vi har hatt for stort fokus på å perfeksjonere ønskene i årsturnus, at vi rett og slett glemte jula i fjor. Vi har derfor fortsatt ledige sykepleierstillinger vi må fylle, så hvis julen kunne kommet litt tidlig i år, hadde det vært fint.»

I annonsen trekkes blant annet dette frem som noen av de ønskede kvalifikasjonene: 

  • Du har bilsertifikat, kan rygge på speil og er løsningsorientert når du til stadighet sitter fast i snø og søle. 
  • Det er ønskelig at du har vært ute en vinternatt før, men hvorvidt erfaringen din er fra sykehus, sykehjem eller hjemmesykepleie, spiller ingen rolle for oss.

– Skikkelig smale garasjeporter

Avdelingsleder og sykepleier Daniel Kulstad sier kommunen bevisst spiller på humor i stillingsannonsen.

– Vi ville gjøre det litt annerledes, sier han.

– Skal dere teste om søkerne kan rygge på speil?

– Nei da, men vi har noen skikkelig smale garasjeporter her, så det har gått noen speil, sier sykepleieren.

Kulstad har laget stillingsannonsen sammen med kollegene Tove Lundeberg og Rakel Geitz Galåsen. Kulstad sier de fikk veldig gode tilbakemeldinger på en tidligere annonse. Da kom det inn ni søknader. 

– Vi har hatt samme stilling ute to ganger uten noen kvalifiserte søkere og tenkte derfor å gjøre en ny vri med det forsinkede brevet til julenissen, forteller Kulstad.

Innebandy på fredager

I annonsen frister kommunen blant annet med et rekrutteringstillegg på 15 000 kroner innbakt i årslønnen, gratis parkeringsplass, fest og moro sommer og vinter – og innebandy på fredager. 

– Har dere fått noen søkere ennå?

– Nei, men vi hadde en runde tidligere. Da fikk vi noen, men de var ikke kvalifisert.

Og da sikter ikke Kulstad til ryggeferdighetene. 

– Bruk humor med kløkt

Sykepleien har spurt en spesialist på stillingsannonser om humor fungerer når man skal rekruttere folk. Tore V. Hjerde i selskapet Frantz svarer slik:

– Vi ser at humor i annonsene kan gi en stoppeffekt og på den måten skape mer trafikk inn til den fullstendige stillingsteksten, sier han. 

Hjerde mener likevel at humor kan være en utfordring i enkelte tilfeller, særlig hvis humoren treffer feil, og at de som kommer inn til stillingsannonsen, ikke er en del av den målgruppen man ønsker å nå. 

– Bruk humor med kløkt, og mål resultatene. Ta datadrevne beslutninger, sier Hjerde.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ewa Fidelus

Sykepleier, Jordmor, videreutdanninger
3 måneder 2 uker siden

Det er kjempe viktig med humor! Bra gjort! Det merkes at folk er mer og mer pysete og derfor trenger de absolutt å utfordres! De som ikke forstår humor har virkelig et problem!

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse