fbpx Rogalandskommune kåret til den mest demensvennlige Hopp til hovedinnhold

Rogalandskommune kåret til den mest demensvennlige

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) sammen med Klepp-ordfører Kjetil Maurdal (FrP) og generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Mina Gerhardsen.

Klepp kommune i Rogaland er kåret av Nasjonalforeningen for folkehelsen til landets mest demensvennlige kommune.

– Gratulerer til Klepp kommune som tydelig har vist at arbeidet for et mer demensvennlig samfunn er prioritert i kommunen, sier generalsekretær Mina Gerhardsen i Nasjonalforeningen for folkehelsen i en pressemelding.

– Tar ansvar sammen

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) delte ut prisen onsdag.

– Det er fint å høre at kommunen, næringslivet og frivilligheten sammen tar ansvar for å skape et mer demensvennlig samfunn. Personer med demens skal oppleve inkludering og involvering i lokalmiljøet, og de trenger hverdagsaktiviteter som alle andre, sier Kjerkol.

– Arbeidet er godt politisk forankret

Foruten heder og ære tildeles kommunen et bilde av illustratør Lisa Aisato.

– Oppmerksomheten rundt demens og det å skape et mer demensvennlig samfunn er noe Klepp kommune har jobbet med over lengre tid. Arbeidet er også godt politisk forankret, og det er bred enighet i Klepp-politikken om at dette er et arbeid vi prioriterer, sier Klepp-ordfører Kjetil Maudal (Frp).

Ordknapp Kjerkol om plagiatanklagene

Ingvild Kjerkol var ordknapp om plagiatanklagene da hun onsdag delte ut demensprisen. En skare journalister fulgte Kjerkol på vei inn til arrangementet i Oslo, ifølge Aftenposten. En av dem, fra TV 2, spurte da om Kjerkol er en fusker.

– Jeg føler meg ikke som det, svarte hun.

Kjerkol er i hardt vær for tiden etter at flere medier har avdekket at masteroppgaven hennes fra Nord universitet inneholder flere tekstpassasjer som er identiske med andre tekster, uten at det er oppgitt kildehenvisning.

Fredag gikk tidligere kunnskapsminister Sandra Borch (Sp) av som følge av en lignende sak.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse