fbpx Mann må svare om kvelertak på sykepleier: – Hun har fått psykiske senvirkninger Hopp til hovedinnhold

Mann må svare om kvelertak på sykepleier: – Hun har fått psykiske senvirkninger

Bildet viser Haraldsplass diakonale sykehus i Bergen

En mann i 40-årene er tiltalt for å ha tatt kvelertak på en sykepleier og dyttet henne i bakken. Sykepleieren er for tiden ikke i jobb, opplyser kvinnens bistandsadvokat.

Hendelsen fant sted på Haraldsplass diakonale sykehus i Bergen i januar i fjor, ifølge tiltalen. Det var i forbindelse med en EKG-undersøkelse og pasientsamtale at sykepleieren ble angrepet, heter det videre.

Påtalemyndigheten vil ikke gå i detalj om hendelsesforløpet før rettssaken.

– Nærmere detaljer om hendelsene er en del av det påtalemyndigheten vil føre bevis for under hovedforhandlingen i retten, og det er ikke naturlig at jeg da går inn på dette nå, sier politiadvokat Mariann Eide i Vest politidistrikt.

– Forslått

Sykepleien har vært i kontakt med sykepleieren, som viser til sin bistandsadvokat, Hilde Cecilie Matre.

– Jeg kan si at hun fikk hevelser og ble forslått etter å bli lagt i bakken og holdt nede med kvelertak, men ellers ikke fysiske skader. Hun har fått psykiske senvirkninger og er for tiden ikke i jobb, sier Matre til Sykepleien.

Sykehuset har gjennomført voldssimulering

Haraldsplass diakonale sykehus har rutiner for å ivareta ansatte i forbindelse med slike hendelser, forteller kommunikasjonssjef Frida Urheim.

– Disse rutinene ble også fulgt i denne saken, sier hun.

– Har denne saken ført til endrede rutiner?

– Vi har gjennomført simulering av vold og trusler om vold til ansatte og gjennomgått våre rutiner i lys av simulering og denne hendelsen, sier Urheim.

Rettssak i februar

Rettssaken mot mannen i 40-årene er berammet til 19. og 20. februar i Hordaland tingrett. På spørsmål om hvordan tiltalte stiller seg til anklagene, svarer mannens forsvarer, advokat Einar Råen, at han vil snakke med klienten sin før han gir kommentarer til pressen.

Mannen er også tiltalt for andre tilfeller av trusler og vold, brudd på besøksforbud og bilkjøring uten gyldig førerkort.

Bergens Tidende (krever innlogging) har tidligere omtalt tiltalen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse