fbpx Er dette Norges mest allsidige sykepleier? Hopp til hovedinnhold

Er dette Norges mest allsidige sykepleier?

Bildet viser Jo Inge Norum som står foran et fly

Han er i ferd med å bli flykaptein, er verdensmester i ultraløp for veteraner og har i flere år vært på landslaget i dans. CV-en til sykepleier Jo Inge Norum overgår det meste!

Inderøyningen Jo Inge Norum (46) er sykepleier, men har valgt å få mer luft under vingene.

Allsidig sykepleier

I en reportasje i Trønder-Avisa, kommer det frem at han er litt utenom det vanlige allsidignår det gjelder utdanning, yrkeskarriere og aktiviteter.

Hør bare hva Trønder-Avisa skriver: 
Han ble nylig verdensmester i ultraløp for veteraner og ble også beste nordiske løper i hoved-VM. Han er utdannet sykepleier med spesialisering i kardiologi, og har jobbet ti år som dette ved Sykehuset Levanger. 

Han har vært på landslaget i dans og vært landslagstrener i dans i nesten elleve år. Han har befalsutdanning fra Forsvaret og jobbet i fem år der, deriblant i Telemarkbataljonen og som drillinstruktør i gardemusikken. Da han fikk lyst til å bli Boeing 737-pilot begynte han som flyvert hos Norwegian. 

Pilot neste

Nå tar Norum kapteinskurs i Norwegian, og håper å fullføre innen noen uker. Han har vært styrmann siden 2014. 

Flyselskapet han jobber for har allerede oppdaget at det er nyttig å ha en styrmann som også er sykepleier. Spesielt om noen om bord blir syke.

– Det var på en flyging fra Polen. Tror det var fra Krakow. Da vi var kommet et stykke av gårde ble en liten unge plutselig dårlig. Det var en lege om bord, men jeg ble varslet og vi to jobbet da sammen på ungen. Vi måtte lande i København, da det ville tatt for lang tid å fly til Værnes. Da vi nærmet oss København måtte jeg frem i flyet og sitte på min plass. Da må vi være to piloter. Det gikk bra med ungen, sier Norum.

Det hender av og til hender at kabinpersonalet ringer inn til cockpit og ber om råd når noen blant passasjerene blir syke og trenger hjelp, forteller han til Trønder-Avisen.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Emil Sandblåst

Matros
6 months 2 weeks siden

Kjempeflink pilot dette .

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse