fbpx «Stoffavhengig» luemaker ble årets sykepleier Hopp til hovedinnhold

«Stoffavhengig» luemaker ble årets sykepleier

prisvinnerne i troms og finnmark

Årets sykepleier i Troms og Finnmark er Katrine Vinje Kleiven, berømt for å masseprodusere operasjonsluer til barn på eget initiativ. Ole Kristian Lundberg fra Harstad er Årets sykepleieleder.

Årets sykepleier er kjent for noen av Sykepleiens lesere fra tidligere i år. Under kan du lese saken om hennes utrolige stoffavhengighet. Hun har sydd over 500 operasjonsluer til barn

Katrine Vinje Kleiven jobber på operasjonsstue 12 ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Hun har vært der siden 2013.

Dagen etter prisutdelingen har hun fått beskjed om at UNN støtter henne med 5000 kroner til arbeidet med å sy operasjonsluer til barna. Hittil i år har hun sydd 403 luer, forteller hun. Pengene fra UNN holder fort til 200 luer til, tror hun.

Et brennende hjerte

Kollegaen Rita Ringjord, som nominerte henne til prisen, sier at Kleiven har et brennende hjerte for barna på operasjonsstuen.

Hun jobber sammen med Kleiven til daglig, de er på to forskjellige avdelinger på UNN.

– Hun ser hva som skjer med barna når de får luene på hodet, forteller Ringjord.

– Hun er gull verdt og bruker så mye av fritiden sin på å sy luene.

Barna er ikke redde

Årets sykepleier i Troms og Finnmark var overrasket over å få pris for innsatsen.

– Hva skjer med barna når de får operasjonsluene?

– De lyser opp og er stolte og er ikke redde lengre i det hele tatt, forteller prisvinner Kleiven.

Kleiven har opprettet en egen instagramkonto for prosjektet, operasjonsluer_for_barn, hvor hun viser frem det hun lager.

Årets sykepleieleder

Ole Kristian Lundberg ble utnevnt til Årets sykepleieleder på tirsdag. I over 30 år har han jobbet i Harstad kommune, de siste ti årene med psykisk helse. I Harstad Tidende [bak betalingsmur] forklarer han hva han mener er de viktigste lederegenskapene.

– Å se folk. Se de ansatte. Det skal være trygt. Folk skal kunne komme til meg og ta opp stort og smått. En sånn tillit kan man ikke forvente å få, det er noe som blir gitt en, sier han til lokalavisen.

Psykiatriens «far»

I begrunnelsen for nominasjonen omtales han som «psykiatritjenestens far» i Harstad. Hans ansatte beskriver han som «alltid på tilbudssiden» og at han har «stor omsorg for ansatte».

Lundberg er snart pensjonist og går av før sommerferien.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse