Herfra får hundrevis av kreftpasienter digital hjemmeoppfølging
En tjeneste for digital hjemmeoppfølging av kreftpasienter er satt i system i Helse Sør-Øst.
Helsedirektoratet har anbefalt alle kommuner å ta i bruk digital hjemmeoppfølging. Flere er i gang, både i nord og sør. Snart tre år er gått siden den første kreftpasienten ved Sykehuset Østfold ble inkludert i utprøvingen av en ny tjeneste for digital oppfølging. Siden har flere hundre pasienter fått det samme tilbudet ved flere helseforetak, skriver Helse Sør-Øst i en pressemelding.
I Vestre Viken fikk den den første kreftpasienten ved Bærum sykehus tilbud om digital hjemmeoppfølging i mai år. Både Vestre Viken og Sykehuset i Vestfold baserer sine tilbud på samme modell som opprinnelig ble etablert ved Sykehuset i Østfold.
Ved Sykehuset Østfold er det i dag 575 pasienter som får digital oppfølging hjemmefra, heter det i pressemeldingen.
Slipper telefonkø
Prosjektet «Nyskapende pasientforløp, digital hjemmeoppfølging av pasienter under kreftbehandling» ble etablert ved nettopp Sykehuset Østfold. Prosjektet har blant annet fått drøyt 1,2 millioner kroner i støtte fra Helse Sør-Øst.
Digital hjemmeoppfølging er et tilbud som skal gis alle pasienter med kreft som ønsker å ta det i bruk. Dermed slipper pasientene å ringe sykehuset innenfor gitte telefontider. I stedet kan de sende inn spørsmål og beskrive symptomer og plager når som helst. Spørsmålene screenes og sendes deretter til rett fagnivå og person, skrev Tønsbergs Blad i oktober.
– Ansatte får frigitt tid til andre oppgaver
– Digital hjemmeoppfølging er i full fart på vei inn i våre helseforetak. Dette tilbudet er ett av flere metoder for å følge opp pasientene digitalt hjemmefra. Dette er en god løsning for pasientene fordi de kan ha dialog med sine behandlere og få oppfølging uten å måtte reise til sykehuset. Det er også en god løsning for de ansatte, som får frigitt tid til andre viktige oppgaver, sier direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst RHF, Ulrich Spreng.
Mange pasienter med kroniske sykdommer som kols, diabetes, kreft og psykiske lidelser har allerede tilbud om hjemmeoppfølging via ulike digitale løsninger.
0 Kommentarer