fbpx Herfra får hundrevis av kreftpasienter digital hjemmeoppfølging Hopp til hovedinnhold

Herfra får hundrevis av kreftpasienter digital hjemmeoppfølging

Bildet viser Sykehuset Østfold Kalnes

En tjeneste for digital hjemmeoppfølging av kreftpasienter er satt i system i Helse Sør-Øst.

Helsedirektoratet har anbefalt alle kommuner å ta i bruk digital hjemmeoppfølging. Flere er i gang, både i nord og sør. Snart tre år er gått siden den første kreftpasienten ved Sykehuset Østfold ble inkludert i utprøvingen av en ny tjeneste for digital oppfølging. Siden har flere hundre pasienter fått det samme tilbudet ved flere helseforetak, skriver Helse Sør-Øst i en pressemelding.

I Vestre Viken fikk den den første kreftpasienten ved Bærum sykehus tilbud om digital hjemmeoppfølging i mai år. Både Vestre Viken og Sykehuset i Vestfold baserer sine tilbud på samme modell som opprinnelig ble etablert ved Sykehuset i Østfold.

Ved Sykehuset Østfold er det i dag 575 pasienter som får digital oppfølging hjemmefra, heter det i pressemeldingen.

Slipper telefonkø

Prosjektet «Nyskapende pasientforløp, digital hjemmeoppfølging av pasienter under kreftbehandling» ble etablert ved nettopp Sykehuset Østfold. Prosjektet har blant annet fått drøyt 1,2 millioner kroner i støtte fra Helse Sør-Øst.

Digital hjemmeoppfølging er et tilbud som skal gis alle pasienter med kreft som ønsker å ta det i bruk. Dermed slipper pasientene å ringe sykehuset innenfor gitte telefontider. I stedet kan de sende inn spørsmål og beskrive symptomer og plager når som helst. Spørsmålene screenes og sendes deretter til rett fagnivå og person, skrev Tønsbergs Blad i oktober.

– Ansatte får frigitt tid til andre oppgaver

– Digital hjemmeoppfølging er i full fart på vei inn i våre helseforetak. Dette tilbudet er ett av flere metoder for å følge opp pasientene digitalt hjemmefra. Dette er en god løsning for pasientene fordi de kan ha dialog med sine behandlere og få oppfølging uten å måtte reise til sykehuset. Det er også en god løsning for de ansatte, som får frigitt tid til andre viktige oppgaver, sier direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst RHF, Ulrich Spreng.

​​Mange pasienter med kroniske sykdommer som kols, diabetes, kreft og psykiske lidelser har allerede tilbud om hjemmeoppfølging via ulike digitale løsninger.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse