fbpx Har funnet falske utgaver av diabetesmedisin Hopp til hovedinnhold

Har funnet falske utgaver av diabetesmedisin

diabetesmedisin

Bruken av diabetesmedisinen Ozempic har eksplodert i Norge. Nå har det dukket opp falske og potensielt livsfarlige utgaver i Europa av legemiddelet, som også brukes som slankemiddel.

Ozempic er egentlig ment for behandling av diabetes type 2 – men den aktive ingrediensen i produktet er semaglutid, som kan redusere appetitten og medføre vektreduksjon. Det har derfor blitt svært populært som slankemiddel, også i Norge.

Kan gi hypoglykemi

Dette har ført til mangel på diabetesmedisinen og nå også til falske utgaver som inneholder vanlig insulin og som kan være farlig for helsen.

I Østerrike er flere innlagt på sykehus med symptomer som hypoglykemi (svært lavt blodsukker som kan føre til bevisstløshet) og anfall, skriver Dagbladet.

Ingen funnet i Norge

Til avisen opplyser Legemiddelverket at det så langt ikke er avdekket at falske Ozempic-pakninger har blitt tatt inn i legal legemiddelkjede i Norge.

Ifølge Tolletaten har de registrert flere forsendelser av Ozempic fra utlandet til Norge. Det er ukjent om forsendelsene av Ozempic var falske ettersom de ble destruert uten å undersøkes nærmere.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse