fbpx Valget i Rogaland: – Sykepleiermangel er stadig et tema Hopp til hovedinnhold

Valget i Rogaland: – Sykepleiermangel er stadig et tema

Aud Hølland Riise, leder NSF Rogaland

Forebygging og tilstrekkelig spesialkompetanse i ulike fagfelt står høyt på prioriteringslisten foran årets lokalvalg for lederen av NSF Rogaland, Aud Hølland Riise.

– Jeg klarer ikke svare ut nøyaktig på alle dine spørsmål, men her er en liten rapport fra Rogaland.

– Her bygges det nytt sykehus, og dette året har det vært mye oppmerksomhet rundt finansiering, hvordan forhindre ulempene og perioden med todelt drift. Vi har etterlyst handlekraft i flere avisinnlegg og uttalt oss i NRK lokalt. Ledelsen på sykehuset har gjort akkurat det samme.

– Det er vanskelig å si hva som er aller viktigst akkurat nå, men sykepleiermangel er stadig et tema. Samtidig har vi også fått oppmerksomhet på grunn av lønnstabellene vi har laget her i Rogaland.

– Forebygging er et veldig viktig politisk samfunnsansvar, samtidig med tilstrekkelig spesialkompetanse i de ulike fagfeltene: Kreft, psykisk helse, geriatri, helsesykepleiere og så videre. Et av våre DPS (varatun) måtte stenge en avdeling på grunn av mangel på kompetanse, spesielt mangel på leger og psykologer.

Jeg syns det er viktig at politikerne har et verdisyn som sikrer alle gode tjenester og opprettholder det offentlige helsevesenet sin posisjon.
Aud Hølland Riise, leder NSF Rogaland

– Hvilket spørsmål bør sykepleiere stille politikerne de møter?

– Det viktigste spørsmålet til politikerne er hvor villige de er til å prioritere forebyggende helsetiltak og god kompetanse i henhold til Hurdalsplattformens ambisjoner. Og om de ser hvor viktig det er at sykepleiere har mastergrad.

– Jeg syns det er viktig at politikerne har et verdisyn som sikrer alle gode tjenester og opprettholder det offentlige helsevesenet sin posisjon.

– Hvilken politiker skulle du helst tatt med på en vakt, og hvorfor?

– Jeg vet ikke helt hvem jeg ville tatt med på en vakt, men grunnen til å eventuelt ta med en politiker på vakt er å vise utfordringene og de ulempene kortsiktige løsninger fører til.

– Hva eller hvem har gledet deg mest innen lokalpolitikken i inneværende valgperiode?

– Sykehjemmene i Stavanger har i løpet av våren ansatt husassistenter – noe som foreløpig ser ut til å være et lurt grep.

Fakta
Fylkeslederne om valget 2023

Sykepleien har spurt leder og fylkesledere i Norsk Sykepleierforbund om et par ting i forkant av årets kommunestyre- og fylkestingvalg:

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse