fbpx Svekket mistanke mot sykehuset i Levanger der gravid kvinne døde Hopp til hovedinnhold

Svekket mistanke mot sykehuset i Levanger der gravid kvinne døde

Bildet viser Levanger sykehus

Mistanken mot sykehuset i Levanger der en gravid kvinne døde uventet tidligere i år, er svekket etter at den endelige obduksjonsrapporten ble klar.

Politiet vil ikke gå ut med dødsårsaken, men bekrefter at mistanken mot sykehuset er svekket, sier politiadvokat Malin Borg til Trønder-Avisa. Det er også mistanken om at kvinnen fikk uforsvarlig helsehjelp.

– Det vi kan opplyse om er at obduksjonsrapporten viser at det under fødselen oppsto en komplikasjon i form av en sjelden tilstand. Denne tilstanden skjer plutselig og er opplyst å ha høy dødelighet, sier hun.

Etter at den gravide kvinnen og hennes ufødte barn døde uventet på Sykehuset Levanger 29. januar i år, ble både politiet og Helsetilsynet varslet om hendelsen og en undersøkelsessak mot sykehuset ble opprettet.

– Undersøkelsessak

– Saken ble innledningsvis ansett som en undersøkelsessak. Basert på den informasjonen politiet har per nå, etterforsker vi hvorvidt avdøde har mottatt forsvarlig helsehjelp, det vil si hvorvidt det foreligger overtredelse av helsepersonelloven § 4, sa politiadvokat Malin Borg til VG i februar i år.

Det foreligger per nå ingen holdepunkter for å rette mistanke mot enkeltansatte involvert i behandlingen av avdøde, sa Borg.

– Dette er et uventet dødsfall og en tragisk hendelse. I tråd med våre rutiner ble politiet og Statens Helsetilsynet varslet umiddelbart, uttalte fagsjef Svenn Morten Iversen i Helse Nord-Trøndelag til Trønder-Avisa etter hendelsen.

Nå er politiet ferdig med etterforskningen og vil sende en endelig innstilling til statsadvokaten snarest, som vil ta en endelig vurdering.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse