fbpx Norsk pasientforening legges ned Hopp til hovedinnhold

Norsk pasientforening legges ned

Helsepersonell hilser på pasient eller pårørende

Regjeringen kutter bevilgningen til Norsk pasientforening i forslag til statsbudsjett for neste år. Det betyr kroken på døra for organisasjonen etter 40 år.

Norsk pasientforening hjelper hundrevis av pasienter hvert år.

Pasienter og pårørende kan ringe eller skrive inn og be om hjelp direkte fra rådgiver gratis. Foreningen har kun ansatt helsepersonell og har knyttet til seg en gruppe legespesialister som jobber som rådgivere for pasientene.

Stort og smått

Under mottoet «ingen ting er for lite og ingen ting for stort», hjelper foreningen pasienter med alt fra å logge seg inn på Helsenorge.no til store og kompliserte saker der pårørende har mistet sine kjære og ikke forstår hvordan det kunne skje, skriver foreningen på egne nettsider.

Styreleder i Norsk pasientforening, professor Olav Røise, er ifølge pressemeldingen sjokkert over forslaget, og håper på at det som i praksis betyr en nedleggelse av Norsk pasientforening, beror på en misforståelse.

Får svar til høsten

– Vi setter nå vår lit til Stortinget og håper at de ser at dette forslaget ikke er i tråd med regjeringens helsepolitikk – også for dem nederst ved bordet, skriver foreningen på nettsiden.

Det er først når det endelige statsbudsjettet for 2024 vedtas, at svaret kommer.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse