fbpx Sykepleier og artist Marthe Valle fikk pris for å ytre seg skarpt Hopp til hovedinnhold

Sykepleier og artist Marthe Valle fikk pris for å ytre seg skarpt

Bildet viser Marthe Valle og Espen Gade Rolland

– Viktigst av alt er at hun bryr seg om mennesker i sårbare situasjoner, byr på seg selv og er en budbringer av håp, sa Espen Gade Rolland om Marthe Valle.

27. april fikk sykepleieren og artisten Marthe Valle tildelt fag- og ytringsprisen.

Det er faggruppen for sykepleiere innen psykisk helse og rus som deler ut denne prisen, som ble opprettet for et par år siden.

Utdelingen foregikk i Drammen på Nasjonal sykepleierkonferanse psykisk helse og rus. 

– En skarp penn og en tydelig formidlingsevne

Dette sa faggruppeleder Espen Gade Rolland da han delte ut prisen under middagen torsdag kveld:

– I år går prisen til en meget engasjert sykepleier, med en skarp penn og tydelig formidlingsevne.

– Hun har i 2022 utmerket seg med tekster som omhandler blant annet psykisk helse, barn og unge, sosiale medier, livet, livskvalitet og anerkjennelse av våre eksistensielle grunnvilkår, sa han.

Valle har jobbet på rusakutten på Bergen legevakt i flere år. I 2018 ga hun ut albumet Ro/Uro, inspirert av jobben i psykiatrien. 

Valle er fra Harstad, men bor i Bergen.

– Bryr seg som de viktige tingene i livet

Rolland kalte Valle en kunstner, en musiker og et medmenneske som bryr seg som de viktige tingene i livet: Nemlig solidaritet, fellesskap og hva som gir indre klarhet, langsiktig kraft og styrke.

– Hun har mange meritter og titler, hun er vinner av spellemannsprisen, en engasjert sykepleier, men viktigst av alt er at hun hun bryr seg om mennesker i sårbare situasjoner, byr på seg selv og er en budbringer av håp, sa Espen Gade Rolland.

Slik så utlysningsteksten ut i januar: 

«Vi ønsker alle medlemmer å sende inn sine bidrag innen sjangeren fagartikler og ytringsartikler (innlegg, kronikker og annet) som er med på å fremme sykepleie innen psykisk helse og rus. Gjerne sykepleiere innen psykisk helse og rus, som har gjort det lille ekstra og fortjener en ekstra oppmerksomhet.»

– En meget samfunnsengasjert sykepleier

Her er begrunnelsen for at det var nettopp Marthe Valle som ble prisbelønt i år:

  • Marthe Valle er en meget samfunnsengasjert sykepleier, med en skarp penn og tydelig formidlingsevne. Hun har i 2022 utmerket seg med tekster og bidrag i samfunnsdebatten som omhandler blant annet psykisk helse, barn og unge, sosiale medier, livet, livskvalitet og anerkjennelse av våre eksistensielle grunnvilkår. Kvinnehelse og ikke minst solidaritet.
  • Ikke bare lokalt, i Norge, men også internasjonalt – spesielt flyktningsituasjonen på Lesvos har hun vært en tydelig stemme, i en medieverden som ikke nødvendigvis fremmer mennesker i sårbare situasjoner sine liv og synspunkt – er en slik stemme viktig.
  • Dette er temaer som er helt grunnleggende for sykepleiefaget og våre felles idealer. I tillegg til å være en utrolig samfunnsengasjert sykepleier, jobber hun innen psykisk helsevern (når tiden strekker til) og ikke minst formidler hun synspunkt, verdier og meninger også gjennom musikken.
  • Gjennom konsertforedrag, som en nydelig musikalsk fremføring, med meget samfunnsrelevant tematikk og ikke minst perspektivet på solidaritet.
  • Fag og ytringsprisen tildeles en sykepleier som fremmer sykepleie innen psykisk helse og rus, som har gjort det lille ekstra og fortjener en ekstra oppmerksomhet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse