fbpx Sykepleiere ønsker å få slettet studielån Hopp til hovedinnhold

Sykepleiere ønsker å få slettet studielån

bilde av andre nestleder i norsk sykepleieforbund kai øyvind brenden

Norsk Sykepleierforbund ønsker seg en ordning som gjør at ferdigutdannede sykepleiere som har vært i jobb i tre år, kan få slettet deler av studielånet.

Lærerne fikk i 2017 etablert en ordning som gjør at ferdigutdannede lærere som har vært i jobb i tre år, kan få slettet 106.000 kroner av studielånet sitt, uansett hvor i landet de bor.

Nå ønsker Norsk Sykepleierforbund (NSF) en liknende ordning for sykepleierne, skriver Khrono.

Bosetting kan avgjøre beløpet

Hvor mye man skal få slettet, kan differensieres ut fra hvor man velger å bosette seg og få jobb.

– Slik må det nesten være, fordi behovet for sykepleiere er større i distriktene enn i de store byene. Men ordningen bør gjelde for hele landet, slik den gjør for lærerne, sier andre nestleder i NSF, Kai Øivind Brenden.

3000 færre søkere

I 2022 søkte over 3000 færre seg inn på sykepleieutdanningen enn i 2021. Brenden sier flere rapporter og undersøkelser viser at det er et sterkt behov for å rekruttere flere sykepleiere, særlig i distriktene, og at dette også er noe som politikerne erkjenner.

– Derfor er det svært underlig at man ikke ser ut til å ville etablere en ordning som vi vet med nær hundre prosent sikkerhet at vil ha effekt, sier Brenden.

Kunnskapsdepartementet opplyser til Khrono at de merker seg innspillet, og at de tar det med seg i det videre arbeidet.

3 Kommentarer

Torhild svendsen

Pensjonert sykepleier
2 måneder 2 uker siden

Den gang jeg var sykepleierstudent i 1981 hadde jeg et studielån på kr 100 000. Det var lenge kjent at i Danmark fikk derimot sykepleiestudenter utbetalt den samme summ kr 100 000 for 3 årig utdanning.

Theresa M. F

Sykepleier
2 måneder 2 uker siden

Dette må være desidert et av de bedre innspillene med konkret og muligens ultra effektivt (dog en utdannet gjetning) løsning på rekrutteringsproblematikken! 👌

Serena

Sykepleier
2 måneder 2 uker siden

Veldig god ide!

Annonse
Annonse