fbpx Aksjon «Sykepleier i Nord» starter i april Hopp til hovedinnhold

Aksjon «Sykepleier i Nord» starter i april

Ursin og Kibsgaard på kaia i Bodø

– ​ Skal vi ha nok sykepleiere alle steder hvor det er behov for dem over tid, må alle disse aktørene gjøre det de kan for å få dette til.

Det sier Isabell Kibsgaard, som er prosjektleder for «Sykepleier i Nord», i en pressemelding.

Det er et samarbeidsprosjekt hvor Nord universitet jobber sammen med kommuner, fylker, sykehus, statsforvalter og fagorganisasjoner for å øke rekrutteringen av sykepleiere og sørge for at flere vil bli i jobbene sine over tid.

–​ På konferansene skal vi diskutere hvordan vi kan rekruttere flere sykepleierstudenter, og hva vi kan gjøre for å beholde flere sykepleiere i yrket, sier Kibsgaard.

Aktører med samme utfordring

Fakultet for sykepleie og helsevitenskap arrangerer konferanser i Nordland og i Trøndelag i april:

  • 18. april: Stokmarknes
  • 19. april: Mo i Rana
  • 21. april: Bodø
  • 25. april: Namsos
  • 26. april: Levanger

– Vi samler aktører som alle sitter med den samme store utfordringen, nemlig mangel på sykepleiere. Vi inviterer til samhandling. Gjennom å erkjenne hva vi sliter med, må vi jobbe sammen for å finne løsninger på vår felles utfordring, sier Isabell Kibsgaard.

Ingen enkel løsning

– Det finnes nok ikke én enkel løsning. En ting er rekruttering, noe annet er måten vi jobber på. Å ta i bruk ny teknologi, dra inn flere profesjoner og bruke de ulike profesjonene på nye måter kan også være deler av løsningen.

– Konferansen blir årets viktigste arena for å diskutere fremtidens utfordringer i skjæringspunktet mellom universitet og arbeidsliv, sier Ursin, som selv skal delta i paneldebatten.

– Vi håper at det blir et nettverk mellom dem som kommer på konferansen, slik at de enklere kan ta kontakt med hverandre for å diskutere ulike problemstillinger de møter, sier Kibsgaard.

Hun sier de også er åpne for at konferansen kan føre til nye samarbeidsmåter i regionene. Hun er også åpen for eventuelle forslag for å ta arbeidet videre inn i fremtiden.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse