fbpx Helseplattformen utsettes ved sykehus i Midt-Norge Hopp til hovedinnhold

Helseplattformen utsettes ved sykehus i Midt-Norge

Styret for Helse Midt-Norge har vedtatt at den omstridte Helseplattformen skal utsettes ved sykehus i Midt-Norge.

Helt siden Helseplattformen ble innført på St. Olavs hospital i november, har det vært en rekke utfordringer med journalsystemet. Helsetilsynet har allerede bedt om en redegjørelse av innføringen ettersom det fremdeles rapporteres om feil.

Torsdag kveld ble det vedtatt å utsette innføringen med ett år på de andre sykehusene i Midt-Norge, skriver Adresseavisen. For sykehusene i det gamle Nord-Trøndelag skal innføringen skje i løpet av november i år.

Disse sykehusene skulle etter den opprinnelige planen ta i bruk systemet i løpet av den kommende sommeren. På torsdagens styremøte ble det klart at denne utsettelsen kommer til å koste, men det ble ikke presisert hvor mye, skriver TV 2.

Helseplattformen-prosjektet har kostet 3,8 milliarder kroner å få på plass.

Åpnet tilsyn etter dødsfall

Innføringen av det digitale journalsystemet skal ha ført til lengre ventelister, at pasienter har fått feil medisin og at driften har blitt dyrere på sykehuset.

Statens helsetilsyn og Statsforvalteren har åpnet tilsyn mot St. Olavs etter flere alvorlige hendelser hvor Helseplattformen kan ha gått utover liv og helse.

Tidligere denne måneden ble det kjent at en eldre pasient ved St. Olavs hospital døde av hjerneslag etter utskriving fra sykehuset i desember. Det undersøkes om hvorvidt Helseplattformen kan ha medvirket til dødsfallet.

Det undersøkes i tillegg minst sju alvorlige pasienthendelser.

Helseministeren har ikke villet gripe inn

Flere stortingspolitikere etterlyste tidligere denne måneden svar fra helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) etter dødsfallet ved St. Olavs hospital.

Kjerkol har imidlertid påpekt at det ikke er aktuelt for henne å gripe inn i saken, men uttalte torsdag kveld til NTB at hun støtter utsettelsen.

– Jeg hadde et møte med Helse Midt-Norge 17. januar for å bli orientert om situasjonen ved St. Olavs hospital og fikk en god redegjørelse. Jeg mener det er en klok beslutning å utsette, slik at man får gjort mer feilretting og optimalisert løsningen før den innføres ved de andre sykehusene, sa Kjerkol.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse