fbpx Sykepleierstudenten i Agder fikk ikke medhold i fuskesak i klagenemnd Hopp til hovedinnhold

Sykepleierstudenten i Agder fikk ikke medhold i fuskesak i klagenemnd

Universitetet i Agder
UTESTENGT: I fjor fikk fuskesaken rettet mot en sykepleierstudent ved Universitetet i Agder stor oppmerksomhet. Studenten fikk eksamen annullert og ble utestengt i to semestre for fusk. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Felles klagenemnd omgjør ikke sitt opprinnelige fuskevedtak i saken til sykepleierstudenten i Agder som ble utestengt blant annet for selvplagiering.

– Beslutningen viser oss igjen at vedtaket i UiAs lokale klagenemnd er i tråd med nasjonal praksis, sier utdanningsdirektør Greta Hilding ved Universitetet i Agder (UiA) til Khrono.

– Vi jobber likevel videre med å gjøre informasjonen og opplæringen om kildebruk og fusk til våre studenter enda bedre. Det arbeidet foregår kontinuerlig hos oss.

Utestengt i to semestre

Saken fikk stor oppmerksomhet i fjor. Studenten fikk eksamen annullert og ble utestengt i to semestre for fusk. Etter vedtaket fra den lokale klagenemnda gikk saken til Felles klagenemnd. Der ble det i slutten av januar i år fattet et vedtak om fortsatt utestenging og fusk.

Studenten skal ha fusket ved å blant annet bruke kilder feil, samt benyttet seg av egne tidligere eksamensarbeider uten tilstrekkelige kildehenvisninger.

– Det var så lite

Etter kritikk fra professor emeritus Karl Øyvind Jordell og jussprofessor Jan Fridtjof Bernt, som begge mente at det var begått saksbehandlingsfeil, har Felles klagenemnd sett på saken på nytt, og nemnda står fast på at det var riktig å utestenge studenten for fusk i ett år.

Studenten plagierte 194 ord av sin egen, tidligere eksamensoppgave, skrev Agderposten da saken ble kjent. 194 ord tilsvarte 3,9 prosent av den besvarelsen.

Selvplageringen førte til utestengelse siden 21-åringen ikke oppførte sin tidligere oppgave som kilde på den nye eksamenen.

– Det var så lite, og hvis jeg hadde skrevet rett av fra pensumboka, hadde jeg skjønt det, men det var jo mine ord fra forrige gang jeg hadde eksamen, sa sykepleierstudenten for et drøyt år siden.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.