fbpx Sykepleier Sigrund deltar i Forsker Grand Prix Hopp til hovedinnhold

Sykepleier Sigrund deltar i Forsker Grand Prix

Sigrid Breistig

Sykepleier og stipendiat Sigrund Breistig representerer VID når ti unge forskere skal konkurrere i formidling under Forskningsdagene i Bergen onsdag 28. september.

«Eg heiter Sigrund og eg er sjukepleiar. Nå skal dåke få bli kjent med Anne, som er ei av kvinnene eg har intervjuet i forskingsprosjektet mitt.»

Slik innleder Sigrund Breistig når hun onsdag 28. september deltar i Forsker Grand Prix i Bergen. På bare fire minutter skal hun presentere sin forskning på oppfølging av kvinner etter underlivskreft.

– Jeg har intervjuet 20 kvinner som er ferdigbehandlet for underlivskreft om deres erfaringer med oppfølging i helsetjenesten. Jeg ser også på kvinnenes erfaringer med et digitalt lærings- og mestringsprogram for dem som har hatt underlivskreft, forteller Breistig om prosjektet i en pressemelding fra VID vitenskapelig høgskole.

Stadig flere overlever kreft. Men de fleste får senplager – ikke minst etter underlivskreft, hvor kvinnene brått blir kastet ut i overgangsalderen.

Ville løfte kvinnenes historier

Breistig er stipendiat ved Senter for diakoni og profesjonell praksis ved VID Bergen, og har permisjon fra en undervisningsstilling på sykepleierutdanningen på Høgskulen på Vestlandet. Hun har også bakgrunn fra gynekologisk avdeling ved Haugesund sykehus.

Hun meldte raskt sin interesse da stipendiatene fikk forespørsel om noen ville delta i Forsker Grand Prix.

– Jeg fikk umiddelbart lyst, men var usikker på om jeg hadde noe å komme med. Men jeg landet på at dette handler jo ikke meg, men om disse kvinnene. Jeg hadde jo deres historier, sier Breistig.

– Det passet egentlig bra. Fire minutter går fort, så presentasjonen min handler først og fremst om å vise hvorfor dette temaet er viktig, og fortelle noen av historiene til disse kvinnene, forteller hun.

Teatersport og egen coach

Breistig begynte treningen frem mot Forsker Grand Prix allerede i juni.

– Alle deltakerne møttes første gang i juni, og i september har vi hatt samling hver torsdag. Vi har hatt både individuell veiledning og teatersport, og har fått tilbakemelding på alt fra hvordan vi står til hvilke ord vi bruker, forteller hun.

Hun har fått noen aha-opplevelser underveis.

– Dette kommer til å forandre måten jeg underviser på! Jeg har lært at det er viktig å tørre å by på seg selv, å ikke ta seg selv så høytidelig, sier hun.

I tillegg til at hun deltar i Forsker Grand Prix i Bergen den 28., vil hun holde den samme presentasjonen for alle stipendiater ved VID i Oslo torsdag 29. september.

Breistig har professor ved VID, Ragnhild Johanne Tveit Sekse, som hovedveileder på sin doktorgradsavhandling, i tillegg til førsteamanuensis ved Høgskulen på Vestlandet, Kari Marie Thorkildsen, som biveileder. 

0 Kommentarer

Annonse
Annonse