fbpx Stengt fødeavdeling i Kristiansund: Nå trekker tre sykehusledere i Sykehuset Nordmøre og Romsdal seg Hopp til hovedinnhold

Stengt fødeavdeling: Nå trekker tre sykehusledere seg

Bildet viser sykehuset i Kristiansund

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg umiddelbart fra sine stillinger som følge av situasjonen rundt bemanningen på fødeavdelingen.

Georg Johnsen, klinikksjef for Sykehuset Nordmøre og Romsdal og Carina Wollan Myhre, konstituert assisterende klinikksjef, trekker seg fra sine stillinger. Samtidig søker avdelingssjef Johan Kippervik om ett års permisjon fra stillingen ved avdeling for fødselshjelp og kvinnesykdommer. (Bildet under) Bakgrunnen for avgjørelsene er fødesaken i Kristiansund.

Bildet viser ledelsen ved sykehuset i Kristiansund

Foto: Helse Møre og Romsdal

De tre går over i kliniske stillinger i foretaket.

Det skriver Helse Møre og Romsdal i en pressemelding onsdag 10. august.

Det var Romsdals Budstikke (bak betalingsmur) som først omtalte saken.

Langvarige bemanningsproblemer

Det har i lengre tid vært bemanningsproblemer på fødeavdelingen i Kristiansund, noe som har ført til at den har måttet holde stengt siden februar i 2021. 

I juni i år ble en femdøgnspost åpnet i Kristiansund, før den like etter ble sommerstengt. Avdelingen skulle åpne igjen 25. juli, men på grunn av mangel på kritisk personell har gjenåpningen blitt utsatt.

– Til tross for alt arbeidet som er lagt ned med å rekruttere fagfolk, så vurderer jeg at vi ikke er nærmere å oppnå en stabil bemanningssituasjon ved fødeavdelingen i Kristiansund. Jeg klarer ikke å se hvordan dette skal løses i tiden framover og mener derfor at det er riktig å samle seg om et felles fødetilbud for Nordmøre og Romsdal, sier klinikksjef Johnsen.

Han mener at det vil gi det faglig beste tilbudet til pasientene og det vil gi forutsigbarhet for ansatte.

– Siden min anbefaling avviker fra Helse Møre og Romsdal sitt oppdrag, gitt av Stortinget og Helse- og omsorgsdepartementet, velger jeg å tre av som klinikksjef, sier Johnsen.

I 2021 vedtok Stortinget at fødeavdelinga skal være åpen til nye Sjukehuset Nordmøre og Romsdal står klart i 2025. 

Ser alvorlig på situasjonen

Administrerende direktør Øyvind Bakke i Helse Møre og Romsdal ser alvorlig på at ledelsen trer av, men sier at han har forståelse for avgjørelsene deres.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse