fbpx Føden i Kristiansund stengt igjen Hopp til hovedinnhold

Føden i Kristiansund stengt igjen

Fødeklinikken i Kristiansund skulle ha åpnet igjen etter sommerstengningen denne uken. Slik ble det ikke. 

Fødeavdelingen åpnet barsel i mai og 6. juni greide Helse Møre og Romsdal å stable på beina et femdøgnsfødetilbud på Kristiansund sykehus. 25. juni ble føden sommerstengt, og skulle ha åpnet igjen denne uken. 

Årsaken til at avdelingen ikke åpnet igjen etter sommerstengt, er mangel på personell, etter en akutt, uforutsett situasjon, skriver Tidens Krav [bak betalingsmur], som omtalte saken først.

Ser på løsninger etter fellesferien

– Vi må sette oss ned nå etter fellesferien og se hvordan vi kan løse dette. Vi har ikke visst om situasjonen lenge, sier Georg Johnsen, sjef for Klinikk Sykehuset Nordmøre og Romsdal (SNR) til avisen.

Regjeringen har vedtatt at sykehuset i Kristiansund skal ha et fødetilbud frem til felles sykehus for Molde og Kristiansund står ferdig våren 2025.

Direktøren sier de har forsøkt å rekruttere kontinuerlig både i Norge og utenlands, men også i utlandet er det mangel på fagfolk.

Gynekologmangel

– Hittil har vi aldri rekruttert en eneste spesialist gjennom stillingsannonser. Ikke én gynekolog er blitt ansatt gjennom dem, sier han til Tidens Krav.

Johnsen sier det ikke er faglig ansvarlig å sende gynekologer fra Molde sykehus til Kristiansund. 

– Vi kan ikke risikere at det rakner i Molde også, slik at Nordmøre og Romsdal står uten et fødetilbud, sier han til avisen.

Forferdelig budskap

Han sier dette er et forferdelig budskap å gi til de jordmødrene som har etablert seg i Kristiansund etter at fødeavdelingen åpnet igjen tidligere i år.

Hovedtillitsvalgt ved sykehuset i Kristiansund, Kari-Anne Thygesen, sier til Sykepleien på mobil at jordmødrene og de andre ansatte går på jobb.

– Barsel og gynekologisk poliklinikk er åpne, så håper vi noen vil bruke dem, sier hun.

Thygesen er ikke bekymret for om de ansatte blir ivaretatt. De har vært gjennom dette tidligere, og er mentalt forberedt. Men for de nyansatte er dette en ny situasjon.

– Bedriftshelsetjenesten er involvert og de tas hånd om, sier hun.

– Vi vet jo lite foreløpig, men håper at vi kan åpne igjen etter fellesferien, sier Thygesen.

Ordføreren i Kristiansund, Kjell Neergaard, sier til Tidens Krav at han forventer rask handling. Han mener hele Helse Midt-Norge nå må mobilisere.

Korrigert kl 15.45. Feil dato for sommerstengning i første utgave. Endret til 25. juni.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse