fbpx Tromsø: Lyser ut doktorgradsstillinger i kommunen for første gang Hopp til hovedinnhold

Tromsø: Lyser ut doktorgradsstillinger i kommunen for første gang

Tromsø sentrum
SJELDEN UTLYSNING: To forskerstillinger i kommunehelsetjenesten i Tromsø er utlyst frem til 15. august. Foto: Mostphotos

Har du mastergrad, går med en forskerspire i magen og ønsker å styrke kommunehelsetjenesten? I Tromsø kommune utlyses det nå for første gang i historien to doktorgradsstillinger for nettopp det.

Ansatte i helse og omsorg i Tromsø kommune har innen 15. august mulighet til å søke på doktorgradsstilling, en såkalt «offentlig sektor ph.d.». Kommunen etablerer to slike stillinger i faglig samarbeid med UiT, Norges arktiske universitet, fra januar 2023.

Kravet er master med karakter C eller bedre.

To søknader så langt

Tromsø kommune har gravd i lommene og lagt halvparten av midlene til de to stillingene på bordet, med håp om at Forskningsrådet kan bla opp den resterende halvpart. Tilbakemeldingene derfra har så langt vært positive.

bildet viser Ida Marie Refsahl Haug
RELEVANT FORSKNING: – Vi håper vi med dette kan få relevant forskning som styrker kommunehelsetjenesten, sier praksiskoordinator og rådgiver Ida Marie Refsahl Haug. (Foto: privat)

Ida Marie Refsahl Haug har en samarbeidsstilling mellom kommune og utdanningsinstitusjon, nærmere bestemt avdeling for helse og omsorg i kommunen og det helsevitenskapelige fakultetet ved UiT.

– Dette er nytt innen helse i Tromsø, men jeg vet at de har hatt slike stipendiatstillinger i Bergen og Trondheim, så helt nytt i landet er det ikke, sier hun.

Haug har allerede fått mange henvendelser på telefon og e-post, men bare to søknader, så her er det fremdeles muligheter for den som har lyst å forske på noe som kan gagne kommunehelsetjenesten.

Forskningstemaer

I stillingsannonsen står det tre påstander som kommunen mener er temaer forskningen må falle innenfor:

• Styrking av forskning og innovasjon er sentralt for befolkningens helse og velferd.

• Pårørende-, pasient- og frivillige organisasjoner er viktige samarbeidspartnere.

• Samarbeid mellom brukere, forsknings- og innovasjonsmiljøer er avgjørende for utvikling av ny og relevant kunnskap av høy kvalitet.

– Har du mer konkrete eksempler på temaene dere ønsker at kandidatene skal forske på?

– Det kan være problemstillinger for eksempel innen velferdsteknologi, organisering av helse- og omsorgssektoren, oppgavedeling og kompetanse og rekruttering, ramser Haug opp.

Delfinansiering

Etablering og oppstart av stillingene forutsetter at søknaden til Forskningsrådet innvilges og at stillingene delfinansieres av tilskudd fra Forskningsrådet.

Les hele den uvanlige stillingsannonsen her.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.