fbpx Bemanningskrise i Melhus – ordfører og varaordfører tar sykepleiervakter Hopp til hovedinnhold

Bemanningskrise i Melhus – ordfører og varaordfører tar sykepleiervakter

HELGEVAKTENE: Varaordfører Stine Estenstad (til venstre) og assistent Christine Gauslaa Rismark var på vakt sammen i helgen. Foto: Privat

Varaordfører Stine Estenstad (H) tok helgevakt som sykepleier. Hun har foreløpig meldt seg til 15 vakter, og kanskje blir det flere.

– Torsdag og fredag hadde jeg opplæringsvakter, og i helga hadde jeg vakt i hjemmesykepleien i Melhus, forteller varaordfører Stine Estenstad til Sykepleien over telefon mandag morgen.

Da er hun på vei inn i et møte med kommunens rådmann. Møtet er der hun vanligvis holder til: På rådhuset. 

Inndratt ferie og fridager

På grunn av en bemanningskrise har både ordføreren og varaordføreren i Melhus meldt seg til tjeneste for omsorgstjenesten.

Høyt sykefravær på grunn av covid-19, forkjølelse, RS-virus, omgangssyke og influensa har skapt krise innen omsorgssektoren i Melhus kommune, skriver Trønderbladet.

Allerede har kommunen forsøkt å omorganisere ved å ta ut barnehageansatte med helsebakgrunn og flytte dem over til pleie. I tillegg har nå varaordfører Stine Estenstad (H) og ordfører Jorid Jagtøyen (Sp), som begge har sykepleierbakgrunn, meldt seg.

– Det er ingen tvil om at de syntes det var bra at jeg er i gang med å ta vakter i hjemmesykepleien. Nå har vi krise, og folk har fått inndratt ferier og fridager. Det kjøres helgebemanning hele uka, sier varaordfører Stine Estenstad (H) til avisen.

Ordfører Jagtøyen (50) sa til Trønderbladet på torsdag at hun skal gå vakter, men at hun trenger litt opplæring først.

Jagtøyen har 100 prosent stilling som ordfører i tillegg, mens Estenstads varaordførerrolle er en 80 prosents stilling.

Mulig jobb i jula også

Til Sykepleien forteller Estenstad at hun og ordføreren har satt seg opp på 15 vakter hver frem til 22. desember. 

– Jeg er villig til å ta ekstravakter i jula også, hvis behovet fremdeles er der. 

Bare denne helgen har hun blitt oppmerksom på det hun kaller lavthengende frukter:

– Det er dyrt å bruke en sykepleier eller en helsefagarbeider til å handle eller kjøre ut middag i helgene. Kunne vi samarbeidet med NAV her? Kunne dette vært arbeidsoppgaver for eksempel for ufaglærte som har noe restarbeidsevne? spør Estenstad.

– Og så må vi sørge for at vi har nok faste vikarer, slik at det er noen å ringe når ansatte blir syke. 

– En øyeåpner

Hun beskriver det som en øyeåpner å være tilbake på «gulvet» etter 13 år ute av sykepleieryrket.

– Det har vært tøffe tak de siste to årene. I år kommer den årlige toppen av forkjølelse og omgangssyke på toppen av covid-situasjonen og med ansatte som har strukket seg langt allerede.

– Det er en krevende situasjon nå, og vi må jobbe for å gjøre det attraktivt å jobbe her. Jeg merket det selv denne helgen: Det var veldig travelt. Samtidig var det artig og utrolig givende å være tilbake som sykepleier. Det er veldig greit at vi på politisk nivå vet hva som skjer ute, sier hun.

Les også:

100 kommuner mener det er «meget utfordrende» å få tak i sykepleiere

Bare 2 av 179 kommuner oppgir i en KS-undersøkelse at det ikke er utfordrende å rekruttere sykepleiere. En av dem ligger midt i Finnmark.

I en undersøkelse utført av KS, har norske kommuner rapportert hvor lett eller vanskelig det er å rekruttere forskjellige yrkeskategorier til kommunesektoren.

De fleste sliter 

Av 179 kommuner som har deltatt i undersøkelsen, fordeler svarene seg slik:

  • 100 kommuner melder om at det er «meget utfordrende» å rekruttere sykepleiere
  • 55 sier det er «ganske utfordrende»
  • 22 sier det er «litt utfordrende»
  • 2 svarer «ikke utfordrende»

Unntaket i nord

Mens Kautokeino, Hammerfest og Alta har svart at det er meget eller ganske utfordrende å få fatt i sykepleiere, har den tilgrensende kommunen Porsanger svart at det dette ikke er utfordrende hos dem. Den andre som har svart ikke utfordrende, er lille Dønna i Nordland.

Se en større utgave av kartet her: Aller vanskeligst er det å få tak i sykepleiere.

Christina Korslund

Christina Masternes Korslund (bildet), avtroppende hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund i Porsanger kommune, har blitt presentert for disse vurderingene.

– Stemmer dette med ditt bilde av situasjonen i Porsanger?

– Svaret på det er både ja og nei, sier Korslund.

– Vi har nok hatt litt bedre tilgang på sykepleiere på grunn av den geografiske plasseringen, sier hun.

Hun viser til at beliggenheten er midt i smørøyet i Finnmark, omkranset av seks andre kommuner: Kvalsund, Måsøy, Nordkapp, Tana og Lebesby, Karasjok og Alta. Arealmessig er kommunen stor, landets tredje største, men har bare i underkant av 4000 innbyggere.

To ledige stillinger

Hun opplyser at de per september 2021 kun har to ledige sykepleierstillinger, der den ene stillingen er et vikariat. Det er rundt 45 sykepleierstillinger i kommunen, ifølge Korslund.

– Den sentrale plasseringen og det at det daglig er flyforbindelse til Tromsø, og to ganger i uka til Oslo, tror jeg hjelper oss i rekrutteringen. Det er også en «runddans» hvor sykepleiere flytter seg mellom stillinger innad i kommunen – ofte blir det ei råd når noen slutter, sier hun.

– Ingen hvilepute

Men at de per i dag ikke sliter like mye som andre kommuner i nærheten, kan ikke være noen hvilepute, sier Korslund.

– Vi har allerede mistet to–tre sykepleiere til Karasjok ved spesialisthelsetjenesten, men har klart å få nye sykepleiere inn i stillingene, sier hun.

– Det er fullt mulig å pendle til for eksempel Karasjok, så det er veldig viktig å passe på at de erfarne sykepleierne blir i kommunen.

Hun sier at de som har jobbet lenge og har voksne barn, lett kan forsvinne til andre og mer lukrative stillinger utenfor kommunen.

– Det er hele tiden en jobb å gjøre for å beholde dem vi har, i tillegg til å rekruttere nye. Jeg merker at det blir murring når omkringliggende kommuner som sliter mer, har diverse lokketilbud.

– Det er ikke gitt at de som har vært her lenge, blir her for alltid, sier hun.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.