fbpx Innfører fotoforbud under vaksinering Hopp til hovedinnhold

Innfører foto­forbud under vaksinering

Koronavaksinasjon i Drammenshallen

Sosiale medier har de siste månedene blitt overstrømmet med selfier fra vaksinesentre rundt om i landet. I Drammen har man nå innført fotoforbud, men med visse forbehold.

Drammen kommune har sett seg nødt til å ha plakater om fotoforbud i vaksinasjonssenteret. De åpner likevel for at man kan dele bilde bare av seg selv, melder NRK.

Ved inngangen til Drammenshallen, der kommunen driver med vaksinering, er det satt opp en stor såkalt «roll up» hvor det står følgende: «Av hensyn til personvernet er det forbudt med fotografering i vaksinasjonssenteret».

Får fotografere seg selv

Vaksinekoordinator i Drammen Kristina Vejlgaard, som har sykepleierbakgrunn, synes at det er fint at folk deler gleden rundt at man har blitt vaksinert, men ber om at man ser hvor man tar bilde, spør om tillatelse og alltid tenker på andre.

– Folk tar bilder av vaksinatøren uten å spørre, og av andre innbyggere. Det er ikke et stort problem, men man må tenke på andre, sier Vejlgaard til NRK.

– Vi sier ikke at det ikke er lov å ta bilde. Man får heller dele bilde av seg selv alene eller bilde av bomullsdotten på armen, sier Vejlgaard.

Flere andre kommuner, deriblant Oslo, Bergen og Stavanger, oppfordrer besøkende til å tenke på personvern når de vaksineres.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse