fbpx Helsedirektoratet skal kartlegge eldres mattilbud Hopp til hovedinnhold

Helsedirektoratet skal kartlegge eldres mattilbud

Helsedirektoratet skal kartlegge hva slags mattilbud de eldre har og hvordan sykehjem og hjemmetjenesten følger opp deres ernæringsstatus.

Til tross for flere enkeltstudier, finnes det i dag ingen nasjonal oversikt over eldres kosthold, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en epost til NTB.

– Dette vil gi oss nyttig kunnskap som gjør det mulig å komme med målrettede tiltak. Når eldre går ned i vekt, blir helsen og livskvaliteten ofte dårligere, og de får enda større behov for helse- og omsorgstjenester. Alle er tjent med at vi snur denne utviklingen, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Underernærte eldre

Om lag 1 av 3 eldre som bor på sykehjem er underernært eller står i fare for å bli det. Blant eldre som mottar hjemmetjenester er nesten 1 av 4 i samme situasjon, skriver HOD i en pressemelding.
– Mange eldre spiser for lite og feil mat. Derfor er det ekstra viktig at de får sunn og velsmakende mat i en hyggelig ramme, og at de selv får være med å velge hva de skal spise, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse