fbpx FHI om koronavaksiner: Anbefaler geografisk målretting Hopp til hovedinnhold

FHI om koronavaksiner: Anbefaler geografisk målretting

Bildet viser Camilla Stoltenberg.

Folkehelseinstituttet anbefaler å endre vaksinestrategien.

«Det er betydelige dilemmaer knyttet til denne utredningen», sier direktør i Folkehelseinstituttet (FHI) Camilla Stoltenberg på deres nettsider.

For FHI har det vært vanskelig å gi en klar anbefaling basert på målene med vaksinasjon og deres smittevernfaglige vurdering. Likevel anbefaler FHI geografisk målretting av koronavaksinene for en periode.

Høie møter pressen i dag

Helseminister Bent Høie har kalt inn til pressekonferanse om vaksinestrategien i dag klokken 14. På forhånd har flere av landets ordførere advart mot å endre denne strategien, mens en spørreundersøkelse TV 2 har gjort, viser at et flertall av befolkningen er for endring.

Les:Meningene spriker om endret vaksinestrategi

Camilla Stoltenberg sier det er knyttet usikkerhet til den videre utviklingen av pandemien, men legger risikoen for økt smittespredning til grunn for å anbefale geografisk skjevfordeling.

Flere til noen Oslo-bydeler

En geografisk målretting av vaksinene innebærer at noen i en periode får færre doser, på grunn av knapphet på vaksiner. FHI har skissert to løsninger med ulik grad av skjevfordeling, en betydelig og en beskjeden.

En beskjeden skjevfordeling vil innebære at noen kommuner og bydeler i Oslo skal få 20 prosent flere vaksiner enn planlagt. Dette er områder som over tid har vært hardt rammet av koronapandemien.

«Konkret vil en slik løsning innebære at Oslo-bydelene Stovner, Grorud, Bjerke, Alna, Gamle Oslo og Søndre Nordstrand samt kommunene Lørenskog, Sarpsborg, Fredrikstad og Moss tildeles 20 prosent flere doser i en periode», sier Stoltenberg, ifølge FHIs nettsider.

Ved en beskjeden geografisk målretting vil tildelingen av vaksinedoser reduseres med 3 prosent til hver av de 330 kommuner eller bydeler som har hatt fire eller færre innleggelser det siste halve året.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse