fbpx Svært få sykehusansatte takker nei til koronavaksine Hopp til hovedinnhold

Svært få sykehusansatte takker nei til koronavaksine

Bildet viser Stig Harthug

Helsepersonell virker svært interessert i å ta vaksinen, opplyser medisinsk fagsjef ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Haakon Lindekleiv.

Svært få av de ansatte takker nei til koronavaksine. Det viser opplysninger fra de seks universitetssykehusene i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Tromsø og Akershus, som Sykepleien har hentet inn.

Under en prosent

På St. Olavs hospital er det satt 1200 doser fra Pfizer/Biontech og 1800 fra AstraZeneca. Det er registrert at 0,16 prosent av dem som var satt opp til vaksine, har takket nei.

Sykehuset tar forbehold om det kan være noen som har takket nei før de har blitt meldt inn, så det reelle tallet kan være litt høyere. Men tror det likevel ligger under 1 prosent, det vil si færre enn 30 personer per i dag.

Ytterst få

På Universitetssykehuset i Nord-Norge UNN) sier medisinsk fagsjef Haakon Lindekleiv at han opplever de ansatte er svært interessert i å ta vaksinen.

«Det har vært noen få enkelttilfeller der medarbeidere ikke har ønsket å motta vaksine, men vi har ikke dette tallfestet», opplyser han i en e-post.

I Bergen har de ingen samlet oversikt over hvor mange som takker nei. Men Stig Harthug, som leder vaksineutvalget i Helse Bergen, sier tilbakemeldingene fra avdelingene tyder på at det er svært få.

Stavanger universitetssykehus har ikke oversikt over hvor mange som takker nei, og opplyser at vaksinedosene blir gitt til noen andre dersom noen takker nei.

På Akershus universitetssykehus (Ahus) sier smittevernoverlege Silje B. Jørgensen at det er ytterst få som takker nei til vaksine.

Oslo universitetssykehus (OUS) har ikke spesifikke tall på hvor mange som takker nei.

«Det er alltid noen som sier nei til vaksine, men nå i pandemien har andelen som sier ja til koronavaksine vært høyere enn vanlig», opplyser OUS.

Påvirker ikke jobben

Om noen takker nei til vaksine får det ikke konsekvenser.

«Det er de samme kravene til smittevern for medarbeidere som er vaksinert og ikke vaksinert. Dersom medarbeidere takker nei til vaksinen får dette ingen konsekvenser for deres arbeidsoppgaver i UNN», opplyser Haakon Lindekleiv.

St. Olav viser også til at smittevern og restriksjoner gjelder for alle, uavhengig av vaksine.

«All den tid alle smittevernregler er de samme uansett om man er vaksinert eller ikke får ikke et nei fra den ansatte konsekvens for pasientbehandlingen», opplyser OUS.

Heller ikke på SUS får et nei til vaksine følger.

På Ahus sier smittevernoverlege Silje B. Jørgensen at status på vaksineringen har så langt ikke noen konsekvenser for pasientnært arbeid.

Stig Harthug i Bergen sier at det er foreløpig ikke innført noen tiltak som medfører omplassering av ansatte som ikke er vaksinert. Dette er en problemstilling som kan bli aktuelt når flere er vaksinert og hvis det blir en økning i smittespredning.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse