fbpx 150 000 kroner til sykepleierstudenter som lover å jobbe i Høyanger Hopp til hovedinnhold

150 000 kroner til sykepleier­studenter som lover å jobbe her

Vestlandskommunen vil binde sykepleierstudentene til seg både under og etter utdanning.

Høyanger kommune setter av til sammen 750 000 kroner for å få sykepleierstudentene til å komme til bygda. Og å bli værende – i alle fall i to år.

Håper på fire-fem sykepleiere

Stipendordningen ble vedtatt i kommunestyret i forrige uke, og er som følger:

Høyanger kommune oppretter inntil 5 stipender på 50 000 kroner hvert skoleår. Stipendet på til sammen 150 000 kroner går til sykepleierstudenter som binder seg til arbeid hver tredje helg og ferievikariater gjennom studietiden.

Etter autorisasjonen har de nyutdannede sykepleierne så to års bindingstid i kommunen.

Saken ble først omtalt i ytresogn.no, og NRK har også skrevet om rekrutteringstilbudet.

– Med full uttelling har vi om tre år 4–5 sykepleiere i to år, og så håper vi at disse vil bli værende etter bindingstiden, sier Arnvid Hovland, personalsjef og assisterende rådmann i Høyanger kommune.

Merker konkurransen

Han forteller at de måtte begynne å leie inn sykepleiere fra vikarbyråer for omtrent halvannet år siden. 

– Før det hadde vi ikke hatt behov for å bruke vikarbyrå for sykepleier siden 2010–2011. Vi klarte oss selv, sier Hovland.

Nå er det annerledes:

– Det er stor rift om sykepleierne, det er for få, og vi merker konkurransen fra spesialisthelsetjenesten og fra kommunene i nærheten. Helse Førde er en stor konkurrent.

Les også:Norske kommuner brukte over 1 milliard kroner på vikarer

De siste par årene har kommunen kun utlyst 100-prosentstillinger, forteller han.

– Selv om det i utgangspunktet er en 50-prosentstilling som er ledig, så utlyser vi en full stilling. Vi trenger det vi kan få, og fulle stillinger sikrer stabilitet på en annen måte enn en deltidsstilling.

Vedtaket gikk altså gjennom i kommunestyret i forrige uke, selve utlysningsteksten jobbes det med nå, og den er rett rundt hjørnet, forteller Hovland.

– Ikke alt på en gang

På spørsmål om de som allerede er i jobb, også bør få et tilsvarende tillegg, sier han:

– Svaret på det må bli at vi klarer ikke å få gjennomført alt med en gang. Vi diskuterer ulike former for rekrutteringstiltak, det er så mye jeg kan si akkurat nå.

NSF Student: Positivt

– Dette mener vi er et positivt rekrutteringstilbud, sier Kent Hanssen, nestleder i NSF Student. 

– Her er det snakk om å binde seg til helgevakter hver tredje helg, samt i ferier. Mange sykepleierstudenter må uansett jobbe såpass mye for å få det til å gå rundt økonomisk. 

Hanssen sier han har sett på flere liknende rekrutteringstilbud til studenter, og mener den enkelte må tenke gjennom om de kan binde seg for en såpass lang periode:

– Fem år er lang tid, og man vet ikke nødvendigvis akkurat hvor man kommer til å jobbe. Men om det passer med livssituasjonen ellers, kan det være et bra tilskudd, sier Hanssen. 

– Og så er det jo et tips å sjekke hvordan det ligger an med inntektsgrensa hos Lånekassen, om man går inn i en slik avtale, sier han.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse