fbpx Sykepleiere i Stavanger må endre ferieplaner Hopp til hovedinnhold

Sykepleiere i Stavanger må endre ferieplaner

Stavanger universitetssykehus

Ferien for sykepleiere ansatt ved akuttmottaket og luftveismottaket ved Stavanger universitetssjukehus forkortes fra fire til tre uker.

Årsaken er at sykehuset skal sikre forsvarlig drift av både ordinært akuttmottak og luftveismottak gjennom hele sommeren, skriver Stavanger Aftenblad.

– Trenger ferie

– Vi har trådd ekstra til i denne pandemi-situasjonen, men nå trenger vi ferie og fri med familie og venner mer enn noen gang før. Vi trenger tid til å samle krefter i tilfelle det kommer en ny oppblomstring, sier plasstillitsvalgt Lisa Rannestad Angell ved luftveismottaket til avisen.

Avdelingsleder Anita Lyngøy påpeker at selv om det nå har gått flere uker uten påviste tilfeller av covid-19 ved SUS, så vil konsekvensene av en positiv pasient som ikke blir håndtert etter gjeldende smittevernrutiner, kunne utløse karantene for et betydelig antall ansatte.

– Vi ønsker å holde denne risikoen så lav som mulig til vi har mer erfaring fra å ha åpnet opp samfunnet, sier Lyngøy til avisen.

Uro i Trondheim

På St. Olavs hospital har sykepleiere på hovedintensiv sendt en bekymringsmelding til ledelsen foran sommeravviklingen.

Les mer: Intensiv på St. Olav: Enorm misnøye før sommerferieavviklingen

Også her har de ansatte fått beskjed om at en ferieuke flyttes fra sommer til høsten. Men det er ikke primært dette som provoserer sykepleierne. Foretakstillitsvalgt Kenneth Sandmo Grip har forklart til Sykepleien at de tillitsvalgte mener dette kunne vært løst ved å bruke frivillighet, dersom sykehuset hadde vært villig til å gi en kompensasjon til de som flyttet på sin ferie. Dette ønsket ikke sykehuset.

Klinikkleder Hilde Pleym viser til at de ansatte er tilbudt ekstra betalt for ekstravakter, men at dette er noe de har sagt nei til. Hun viser til at sykehuset har en utfordrende situasjon under pandemien.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse