fbpx Skal henge en måned på Oslo S – til ære for sykepleierne Hopp til hovedinnhold

Skal henge en måned på Oslo S – til ære for sykepleierne

Gatekunst av Håkon Børs-Lind, avdukning av bildet på Oslo S

– Kunstverket viser det milde og omsorgsfulle. Trøst. Men sykepleie dreier seg også om mye mer, sa NSFs leder Lill Sverresdatter Larsen da hun avduket bildet, som er en hyllest til alle sykepleiere.

Bildet av intensivsykepleier Anikken Maamoen ble avduket på Oslo Sentralstasjon i dag, 12. mai. Det er Håkon Børs-Lind, med kunstnernavnet Harem, som har malt bildet. Han er selv snart ferdig utdannet sykepleier og har ekstravakter på psykiatrisk akuttmottak i Bergen.

Les også:Sykepleierstudenten malte intensivsykepleieren

– Dette kunstverket er en hyllest til alle sykepleiere, sa Lill Sverresdatter Larsen, leder i Norsk Sykepleierforbund (NSF), under avdukingen.

– Bildet viser det pasientnære og det kollegiale. Og det man ikke observer med det samme: Overblikket og oversikten.

Lill Sverresdatter Larsen, NSF-leder, under avdukingen på Oslo S

– Bildet viser det milde og omsorgsfulle. Trøst. Men sykepleie dreier seg også om så mye mer. Som både Anniken og kunstneren selv vet – sykepleie er også å vurdere og handle ut fra situasjonen man står i, sa hun.

Les intervjuet med Anniken MaamoenSykepleieren som blir hyllet

– Samfunnet trenger sykepleierne

– Det er tid for å hylle sykepleierne. Ikke fordi sykepleierne trenger det, men fordi samfunnet trenger sykepleierne.

I løpet av året skal seks sykepleiere portretteres i ulike deler av landet, valgt av medlemmene selv. Nå gjenstår altså fem.

Anniken Maamoen og Håkon Børs-Lind

– «Drivandes dyktig»

NSF-lederen berømmet Anniken Maamoen for å være en god kollega og «drivandes dyktig», ikke minst som leder av intensivsykepleiernes faggruppe i Oslo, som Maamoen har vært i flere år. Bildet, som heter «After hour», skal i første omgang henge på Oslo S i en måned.

NSF og Piece by Piece på Oslo S

Dronningen: – Dere kjenner menneskesinnet

– Vi er kraftfullt minnet om hvor viktige dere sykepleiere er for oss alle i denne tiden, sa dronning Sonja i en hilsen til sykepleierne.

Hun har spurt seg selv: «Hva er en sykepleier?»

Hva fant hun ut? Dette:– En sykepleier er en kunnskapsrik omsorgsperson som er der for oss når kroppen kommer i ulage, sa hun.

Dronning Sonja, video

Og videre:

– Når vi kanskje er på det mest sårbare, opplever vi et medmenneske med stor ro, oppløftende smil, klokskap, varme hender og godt humør.

– Kongen kalte sykepleierne «mine engler»

– Så meget kreves av dere sykepleiere. Faglig dyktighet. Dere kjenner menneskesinnet. Forstår, analyserer den situasjonen pasienten befinner seg i. Og dere gir av dere selv.

Hun fortalte også hva kong Harald sa etter at han var hjerteoperert.

– Han kalte sykepleierne «mine engler». Så viktige er dere for oss. Jeg er dypt imponert over innsatsen deres, spesielt i krisen vi står i.

– Takk for alt dere er og gjør, sa dronningen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse