fbpx Sender seg selv på smittevask: Thomas sprer sykepleierhumor på Instagram Hopp til hovedinnhold

Sender seg selv på smittevask: Thomas sprer sykepleierhumor på Instagram

Bildet viser Thomas Strandos-Lundesgaard som selv går opp i en smittesekk.

 – På nett og i sosiale medier handler mye om å fremstå lykkelig og hvor perfekt alt skal være. Jeg vil heller få frem et smil, sier sykepleier Thomas Strandos-Lundesgaard.

Han står bak Instagram-kontoen nurse2mas, der han deler bilder fra helsevesenet og jobben i akuttmottaket på Drammen sykehus.

Det er ingen pasienter involvert, kun han selv som ser på egen hverdag med et ganske skrått blikk.

Smittevask

– Noe kommer jeg på spontant, forteller han.

Som for eksempel bildet der han, etter en vakt der han har vært på mange smitterom, får lyst til å sende seg selv til smittevask. Andre ideer får han ved å google «nurse humor» og la seg inspirere.

I sosiale medier er det mange kontoer med sykepleierhumor, mange av dem med såkalte memer, som er et uttrykk for fenomener som raskt sprer seg på nett. For eksempel bilder med en tekst til, gjerne med en humoristisk undertone.

– Litt tørr humor

Thomas Strandos-Lundesgaard synes det er gøy å bruke, og by på, seg selv gjennom bildene.

– Jeg synes nettet er fylt med mye rart og mye som er negativt. Mye handler om å fremstå så perfekt som mulig. Det handler om hvordan man skal se ut og hvordan man skal prestere. Jeg vil bare få frem et smil, og jeg tar ikke meg selv så høytidelig.

Antall «likes» bedyrer han at han ikke bryr seg om. Men han synes det er gøy når kolleger kommenterer at de har ledd av bildene.

– Det er alltid gøy å få «likes», men det er ikke derfor jeg lager bildene. Noen synes det er tørr humor, men mange ler av dem, og jeg velger å konsentrere meg om de positive tilbakemeldingene.

Fotograferingen spiser ikke av arbeidstid. Når han får en idé, settes den gjerne ut i livet dersom han har en rolig nattevakt, eller etter endt vakt før han går til garderoben.

– Dette skal ikke gå ut over arbeidsoppgaver eller oppfølging av pasienter.

Er profesjonell

Thomas Strandos-Lundesgaard ble ferdig sykepleier i 2011, har videreutdanning som lungesykepleier og har jobbet flere år ved lungeavdeling. I akuttmottaket har han jobbet siden 2018.

Han sier det er mye humor i helsevesenet.

– På godt og vondt. Vi ser og opplever mye i jobben vår, alt fra triste til mer gledelige ting, og det er en god del galgenhumor ute og går. Det er kanskje en overlevelsesstrategi man utvikler når man jobber i helsevesenet. Terskelen for å snakke om ulike kroppsfunksjoner og kroppsvæsker er lav.

Han understreker at han ikke bare driver med tull.

– Jeg er profesjonell i min rolle som sykepleier, og jeg vil si grundig i arbeidet mitt. Humor er en sideting. Jeg kan selvfølgelig ha en spøkefull tone med pasienter og pårørende også, men da er det viktig å lese personene og situasjonene jeg står i. Det er ikke alt og alle som skal la seg spøke med.

En dusj med nitro

Han kan få en idé fra faste uttrykk, som for eksempel «pasienten har fått en dusj med nitro». Det betyr at en pasient har fått medikamentet nitroglyserin i form av en spraydose under tungen. Dette har pasienten kanskje fått på legevakt eller i ambulanse før han eller hun kommer til akuttmottaket, og da blir det ofte gitt rapport om at «pasienten har fått en dusj med nitro».

På Instagram tar Strandos-Lundesgaard tar uttrykket helt bokstavelig. Til disse bildene forstørret han opp et bilde av preparatnavnet, printet det ut og teipet det på en såpedispenser.

Han understreker at det ikke forekommer noen form for sponsing eller produktplassering. Han bruker det som faller han inn eller er tilgjengelig.

Kontoen oppdaterer han sånn omtrent en gang i uken. Men han føler ikke noe press.

– Nei, sier han kontant.

– Generelt liker vel de fleste å få bekreftelse eller positive tilbakemeldinger, det er vel derfor vi deler så mye i sosiale medier. Men jeg ønsker ikke at dette skal være noe press. Kommer det så langt, har jeg ikke lyst lenger. Dette skal ha lav terskel og bare være gøy.

Fakta
Noen kontoer som viser humor fra helsevesenet på Instagram:
Fakta
Tagg med #yrkesykepleier

Har du en konto flere bør få glede av? Tagg med #yrkesykepleier. Her er det både sykepleierhumor og -hverdag.

Følg også Sykepleien på Instagram: Sykepleien

Les også:Godt plantet i sykepleien – sykepleier Anders Røyneberg viser frem planter og plantestell på sin Instagram-konto

0 Kommentarer