fbpx 49-åring siktet for å ha forgiftet hjelpetrengende kvinne Hopp til hovedinnhold

49-åring siktet for å ha forgiftet hjelpetrengende kvinne

Bilde av rødvin som helles ut av en flaske
ETTERFORSKNING: – Vi kommer til å bruke mye ressurser på denne saken gjennom sommeren, sier etterforskningsleder Hans Christian Hetland ved Personseksjonen i Sørvest politidistrikt. Foto: Mostphoto

En mann er siktet for å ha forgiftet en kvinne ved å fylle alkohol i en medisinpumpe hun var koblet til gjennom en magepumpe.

5. juli ble han i Stavanger tingrett varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov kroppsskade mot den 64 år gamle kvinnen, skriver  Stavanger Aftenblad.

29. juni ble kvinnen fraktet til Stavanger universitetssjukehus etter å ha blitt funnet av en hjemmesykepleier. Først etter fem dager ble kvinnen koblet fra respiratoren.

Mulig økonomisk motiv

Politiet sier til avisen at de etterforsker om den påståtte forgiftningen kan ha hatt et økonomisk motiv fordi kvinnen har blitt tilkjent et større erstatningsbeløp i forbindelse med et forsikringsoppgjør.

– Vi kommer til å bruke mye ressurser på denne saken gjennom sommeren, sier etterforskningsleder Hans Christian Hetland ved Personseksjonen i Sørvest politidistrikt.

Avviser påstander

De to har ifølge politiet hatt et turbulent forhold, men gjenopptok kontakten etter at besøksforbudet mannen var ilagt, gikk ut 28. februar i år. Det bekymret kvinnens familie, som anmeldte mannen til politiet etter at det var klart at kvinnen hadde en svært høy alkoholkonsentrasjon i blodet.

49-åringen er straffedømt flere ganger tidligere, blant annet for promillekjøring, trusler og hensynsløs atferd. Hans forsvarer, advokat Arvid Sjødin, sier til avisen at hans klient avviser å ha skadd kvinnen.

Les også:

Sykepleier siktet for å ha dopet ned pasienter

Haukeland sykehus, luftfoto
SENDT TIL HAUKELAND: Alle de fire sykehjemspasientene ble sendt til Haukeland sykehus i Bergen. Foto: Mostphotos

En kvinnelig sykepleier i 40-årene er ifølge BT pågrepet og siktet av politiet for å ha dopet ned minst fire eldre pasienter i Bergen.

Pasientene ble sendt til Haukeland sykehus i helgen. Samtlige skal være skrevet ut igjen. Foreløpig er det ingenting som tyder på at de har tatt varig skade av neddopingen.

Gjelder kroppsskade

– Hun har gitt dem medisiner de ikke skulle ha. Siktelsen gjelder kroppsskade, men vil sannsynligvis bli utvidet til å gjelde også brudd på helsepersonelloven, sier politiadvokat John Lode Roscoe i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Ifølge politiet har kvinnen langt på vei erkjent de faktiske forholdene.

Vikar

– Foreløpig tyder etterforskningen på at hun har gjort dette for egen bekvemmelighets skyld. Men vi er i en helt innledende fase av etterforskningen, sier han.

Den siktede sykepleieren var en innleid vikar. Politiet undersøker derfor om liknende kan ha skjedd ved andre sykehjem.

Vil lære

Bergen kommune skal gå gjennom rutinene rundt vikarbruken.

– Vi kan aldri garantere at det ikke skjer menneskelig svikt, men vi vil selvsagt se om det er noe vi kan lære av denne saken, slik at vi forhåpentligvis kan sørge for at det ikke skjer igjen. Noe sånt som dette har vi aldri opplevd før. Ikke av et slikt omfang, sier etatssjef Karl Henrik Nicolajsen for alders- og sykehjem.