fbpx Sykepleier siktet for å ha dopet ned pasienter Hopp til hovedinnhold

Sykepleier siktet for å ha dopet ned pasienter

Haukeland sykehus, luftfoto
SENDT TIL HAUKELAND: Alle de fire sykehjemspasientene ble sendt til Haukeland sykehus i Bergen. Foto: Mostphotos

En kvinnelig sykepleier i 40-årene er ifølge BT pågrepet og siktet av politiet for å ha dopet ned minst fire eldre pasienter i Bergen.

Pasientene ble sendt til Haukeland sykehus i helgen. Samtlige skal være skrevet ut igjen. Foreløpig er det ingenting som tyder på at de har tatt varig skade av neddopingen.

Gjelder kroppsskade

– Hun har gitt dem medisiner de ikke skulle ha. Siktelsen gjelder kroppsskade, men vil sannsynligvis bli utvidet til å gjelde også brudd på helsepersonelloven, sier politiadvokat John Lode Roscoe i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Ifølge politiet har kvinnen langt på vei erkjent de faktiske forholdene.

Vikar

– Foreløpig tyder etterforskningen på at hun har gjort dette for egen bekvemmelighets skyld. Men vi er i en helt innledende fase av etterforskningen, sier han.

Den siktede sykepleieren var en innleid vikar. Politiet undersøker derfor om liknende kan ha skjedd ved andre sykehjem.

Vil lære

Bergen kommune skal gå gjennom rutinene rundt vikarbruken.

– Vi kan aldri garantere at det ikke skjer menneskelig svikt, men vi vil selvsagt se om det er noe vi kan lære av denne saken, slik at vi forhåpentligvis kan sørge for at det ikke skjer igjen. Noe sånt som dette har vi aldri opplevd før. Ikke av et slikt omfang, sier etatssjef Karl Henrik Nicolajsen for alders- og sykehjem.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.