fbpx Tysk sykepleier dømt til livstid for 85 drap Hopp til hovedinnhold

Tysk sykepleier dømt til livstid for 85 drap

Niels Högel

Tyske Niels Högel er dømt til livstid for å ha drept 85 pasienter mens han jobbet som sykepleier. Politiet tror Högel kan ha drept over 200 mennesker.

Dommen falt i retten i Oldenburg onsdag. Han var tiltalt for 100 drap, men ble ikke funnet skyldig for 15 av drapene på grunn av manglende bevis.

I retten har Högel tilstått 43 av drapene, nektet for fem, og sagt at han ikke husker de resterende 52.

42-åringen sier han valgte ofrene sine tilfeldig. Retten har ikke vært i stand til å fastslå akkurat hvor mange Högel har drept, fordi drapsmannen ikke husker, og fordi mange av hans sannsynlige ofre ble kremert før det ble gjennomført obduksjon.

Største i Tyskland

Saken er den største massedrapssaken i Tyskland siden andre verdenskrig. Högel sto tiltalt for med overlegg å ha gitt pasienter overdoser av medisin, slik at de fikk hjertestans og han kunne redde dem i siste liten. I svært mange tilfeller endte det fatalt for pasientene.

Ifølge DPA varierte ofrene i alder fra 34 og 96.

Högel arbeidet ved et sykehus i Oldenburg mellom 1999 og 2002, og ved et annet sykehus i nærliggende Delmenhorst fra 2003 og 2005. Drapene fant sted mellom 2000 og 2005.

Pågrepet i 2005

Tyskeren har allerede tilbrakt et drøyt tiår i fengsel. Han ble pågrepet allerede i 2005, og tre år senere ble han dømt til sju års fengsel for drapsforsøk.

Etter press fra pårørende ble det ny rettssak i 2014-2015, og her ble han funnet skyldig i drap og drapsforsøk på fem andre ofre. Dommen lød på 15 års fengsel, som er lovens strengeste straff i Tyskland.

Högel ba sine ofres familier om tilgivelse i retten onsdag:

– Jeg vil gjerne inderlig si unnskyld for alt jeg gjorde mot dere gjennom disse årene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse