fbpx Fire grå stær-pasienter smittet med sjelden bakterie under operasjon Hopp til hovedinnhold

Fire grå stær-pasienter smittet med sjelden bakterie under operasjon

Illustrasjonsfoto: Mostphotos

Smitten ble oppdaget da en pasient kontaktet klinikken i Narvik etter operasjonen og sa at synet hans var blitt dårligere.

Fire menn risikerer å miste synet etter å ha blitt smittet med den multiresistente bakterien burkholderia under operasjon for grå stær i Narvik.

Operasjoner stanset

Smitten ble oppdaget da en pasient kontaktet klinikken i Narvik etter operasjonen og sa at synet hans var blitt dårligere, skriver  Fremover [for abonnenter].

Operasjonene ved Øyeklinikken i Narvik er stanset. Det er oppdaget totalt fire tilfeller av infeksjon etter smitte med bakterien, og fungerende fylkeslege i Nordland, Morten Juul Sundnes, sier til  NRK  det er åpnet tilsynssak mot klinikken.

De fire mennene er innlagt med alvorlig betennelse i øynene ved øyeavdelingen på Universitetssykehuset i Tromsø (UNN).

Det er ikke kjent hvor smitten kommer fra, og bakterien blir nå dyrket i laboratorium og testet mot ulike antibiotika for å finne ut om noe har effekt og kan brukes i behandling.

Burkholderia

Burkholderia er oppkalt etter den amerikanske patologen Walter H. Burkholder og er kun beskrevet et par steder i verden. Ifølge avdelingsoverlege Terje Christoffersen trives bakterien på fuktige steder.

Det regnes med at bakterien har kommet inn i pasientenes øyne under operasjon. Alle de 290 pasientene som er operert mellom 4. og 28. januar, er kontaktet. I tillegg blir det tatt prøver av utstyret ved klinikken.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse