fbpx Helsetilsynet kartlegger om en lockout er helsefarlig Hopp til hovedinnhold

Helsetilsynet kartlegger om en lockout er helsefarlig

STREIK: Regjeringen lener seg på helsedirektørens vurderinger når de vurderer å gripe inn i arbeidskonflikten med tvungen lønnsnemnd. Foto: Marit Fonn

Direktøren i Helsetilsynet kartlegger om en lockout for NHOs sykepleierne vil utgjøre en fare for liv og helse.

– Vi vurderer om en lockout vil medføre umiddelbar fare for liv og helse. Når vi er ferdige med den informasjonsinnhentingen gir vi en vurdering av dette til departementet, sier direktør Jan Fredrik Andresen i Statens helsetilsyn til NRK.

Han tilføyer at han regner med å få inn informasjonen raskt.

Etter den over tre uker lange sykepleierstreiken, har NHO varslet lockout fra og med onsdag neste uke. Det betyr at samtlige av de 500 sykepleierne det er varslet plassoppsigelse for, og som omfattes av overenskomsten mellom NSF og NHO Service og handel/Abelia, ikke får gå på jobben. Det inkluderer sykepleiere ved sykehjem, pasienthotell, respiratorteam, hjemmetjenester, rehabilitering, kirurgiske avdelinger og ved en alarmsentral.

Regjeringen lener seg på helsedirektørens vurderinger når de vurderer å gripe inn i arbeidskonflikten med tvungen lønnsnemnd.

En eventuell stopp av streik eller lockout er det arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie som iverksetter. Rikslønnsnemnda bestemmer så hva lønningene blir.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.