fbpx Drøye påstander uten belegg fra Godthaab-direktøren Hopp til hovedinnhold

Drøye påstander uten belegg fra Godthaab-direktøren

Eli Gunhild By, NSF-leder, på presseskonferanse om lockout
NATURLIG: – Å klage på lønn ligger kanskje litt i menneskets natur, sier NSF-leder Eli Gunhild By. Foto: Marit Fonn

I Sykepleien og andre medier har administrerende direktør Lillanna Engzelius ved Godthaab Helse og Rehabilitering vært ute og hevdet at NSF bidrar til nedleggelse av Godthaab Helse og Rehabilitering, skriver Eli Gunhild By.

Videre hevdes det at Godthaab Helse og Rehabilitering ikke drives på de ansattes bekostning.

Det som stikkes under stol fra Godthaabs side er at virksomheten har drevet med store millionunderskudd hvert eneste av de siste fire årene. Det til tross for at lønnskostnadene er kuttet med flere millioner fra 2015 og til i dag.

Vi kjenner ikke til bakgrunnen for hvorfor økonomien er så dårlig, men det er uansett åpenbart at en så kortvarig streik som omfatter åtte sykepleiere ikke kan være det som velter økonomien til en hel virksomhet. I så fall er det helt andre forhold ved virksomheten som gjør at økonomien er skakkjørt.

Samtidig synliggjør vel i så fall situasjonen nettopp hvor avhengig pasientene og driften ved Godthaab er av sine sykepleiere. Vi synes derfor det er dobbelt trist hvis Godthaab og de ansatte blir misbrukt av fellesskapet NHO Service og Handel, som et middel for å holde sykepleierlønningene i hele tariffområdet nede.

Som kjent handler våre krav om minstelønn på linje med KS, det tariffområdet i det offentlige som har de laveste minstelønnssatsene. Flere av sykepleierne ved Godthaab ville gått opp i lønn dersom også Godthaab kom opp på denne minstelønnsstigen.

Det kan ikke være slik at en virksomhet som leverer tjenester til det offentlige, skal kunne underby sine sykepleiere, og at en slik underbetaling skal være en premiss for videre drift. Vi må legge til grunn at NHO har råd til å betale de samme minstetariffene som alle andre aktører i norsk helsevesen.

Det er uverdig for Godthaabs ansatte og pasienter at ledelsen lar seg bruke av NHO til å skyve de syke og de ansatte foran seg i kampen for å holde lønningene nede.