fbpx Fylkesmannen: – Sykehus brøt loven da pasient i rullestol trillet utenfor trapp og døde Hopp til hovedinnhold

Fylkesmannen: – Sykehus brøt loven da pasient i rullestol trillet utenfor trapp og døde

Fylkesmannen i Sogn og Fjordane konkluderer med at Førde sentralsjukehus brøt loven i januar da en pasient i rullestol trillet utenfor en trapp og døde.

En pasient i 60-årene falt ned en trapp da han trillet gjennom en rømningsvei på Førde sentralsjukehus i januar. Pasienten var trolig på vei ned til hovedinngangen for å røyke da han uheldigvis trillet gjennom feil dør til en rømningsvei fra etasjen og mannen døde to dager senere av skadene han pådro seg.

Uforsvarlig

Etter å ha gransket saken siden februar, slår nå Fylkesmannen fast at Helse Førde brøt loven og at pasienten fikk uforsvarlig helsehjelp.

– Tiltakene fra helseforetaket var ikke gode nok til å møte pasientens tilstand. Det er alltid alvorlig når vi kommer fram til at det er uforsvarlig helsehjelp. Pasienten mistet livet som følge av ulykken som skjedde, sier fylkeslege Jacob Andersen i Sogn og Fjordane til NRK.

Helse Førde vurderte mannen, som var dårlig til beins og derfor satt i rullestol, som skikket til å ferdes på egen hånd uten tilsyn.

– Vi gjorde en grundig vurdering av pasienten. Vi gjorde mye, men vi gjorde ikke nok. Det var en dør som ikke burde vært åpen, og en pasient som ikke burde dødd, sier fagdirektør Kristine Longfellow i Helse Førde.

Vil få konsekvenser

Politiet har etterforsket saken, en rekke vitner ble avhørt og arbeid ble utført med å kartlegge omstendighetene rundt ulykken. Andersen sier han tror deres konklusjon vil få konsekvenser for hvordan politiet følger opp saken.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse