fbpx Pasient døde av skadene etter at han trillet utfor trapp ved Førde sentralsjukehus Hopp til hovedinnhold

Pasient døde av skadene etter at han trillet utfor trapp ved Førde sentral­sjukehus

Trillet feil og ut gjennom en åpen dør til en rømningsvei.

Det melder NRK Sogn og Fjordane.

Pasienten var dårlig til beins og satt i rullestol. Mannen var trolig på vei ned hovedinngangen for å røyke, da han trillet feil og ut gjennom en åpen dør til en rømningsvei. Her falt han utfor trappa, og døde av skadene dagen etter, ifølge NRK.

Det var vurdert at han kunne ferdes omkring på sykehuset uten tilsyn, og var derfor uten følge da ulykken skjedde. 

– Skal ikke skje

– Det er svært beklagelig. En pasient skal være trygg når han er innlagt eller til behandling på et sykehus, sier fungerende fagdirektør Kristine Brix Longfellow til NRK Sogn og Fjordane.

Helse Førde har varslet både Statens helsetilsyn, fylkesmannen og politiet om hendelsen. Til nå er åtte vitner og pleiere avhørt, og politiet har ytterligere fem avhør de skal gjennomføre. 

 

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.