fbpx Ett år med #sykepleien Hopp til hovedinnhold

Ett år med #sykepleien

Sykepleiens nye konsept er ett år. Det startet med utgaven #Når er det nok?, om å gi riktig pleie når livet går mot slutten.

I det nye konseptet gir Sykepleien ut hele utgaver om ett tema. Temaene vil variere fra å være dybdedykk inn i faglige og etiske problemstillinger, til fotobaserte utgaver eller journalistiske graveprosjekter.

I #Når er det nok?, en utgave om døden, kom det frem at seks av ti sykepleiernes har vært med på å livreddende behandling til pasienter de mener hadde hatt bedre av å slippe. Dette ifølge en spørreundersøkelse Sykepleien sendte ut våren 2017.

Utgaven reiser også spørsmål om legene er for ivrige i å behandle når det ikke er mer å gjøre. Den tyske legen Matthias Thöns mener overbehandling har økonomiske motiver. 

Sykepleiere som har svart på undersøkelsen forteller om mange uverdige situasjoner når det ikke er tatt stilling til HLR hos eldre og svært syke pasienter.

Les artikler fra utgaven her

Strålende fornøyde lesere

Det nye konseptet til Sykepleien har blitt svært godt mottatt av leserne. Leserundersøkelser viser at over 80 prosent vil ha flere av utgavene i det nye konseptet.

Torsdag fikk konseptet hederlig omtale under Fagpressens prisutdeling i kategorien årets utviklingspris.

Det er til nå kommet fire utgaver. «Når er det nok?, #sykepleierhelse – en overlevelsesguide, #angst og sovemedisiner og #isolert. Sistnevnte er helt fersk og i skrivende stund på vei til medlemmene av Sykepleierforbundet. Sakene vil bli lagt ut på sykepleien.no i slutten av juni.

Satser digitalt

Sykepleien satser tungt på et godt digitalt tilbud til leserne via nettsiden sykepleien.no. Der finner du daglig nyhetssaker. Ukentlig legges det også ut flere fagartikler, forskningsartikler og mange debattinnlegg. Sykepleien har også podkast.

Sykepleien Forskning, som tidligere ble sendt som bilag med Sykepleien, finnes nå som egen fane på sykepleien.no og har også egen facebookside.

Neste utgave i det konseptet #sykepleien kommer i november og vil handle om de nye kronikerne: de som overlever kreft.

I 2019 vil det utgis seks utgaver av #sykepleien.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse