26 sykepleiere er oppsagt på LHL-sykehuset
Til slutt ble det 26 sykepleiere som fikk oppsigelse på LHL-sykehuset, av totalt 36 oppsagte. Flere er blitt omplassert.
– 26 sykepleiere har fått oppsigelsesbrev, forteller kommunikasjonssjef Martin Steen ved LHL-sykehuset Gardermoen.
Totalt har 36 ansatte på sykehuset og hovedkontoret blitt oppsagt.
Det var tirsdag 26. juni at oppsigelsesbrevene ble sendt. Det var en dag senere enn tidligere opplyst, for å vente på svar fra dem som fikk tilbud om omplassering.
Før har det vært antydet at så mange som 50 sykepleiere kunne miste jobben.
LES: Nå kommer oppsigelsene på LHL-sykehuset
Omplassering og naturlig avgang
Hvor mange som har takket ja til å bli omplassert, vet ikke Martin Steen.
– Det er prosesser som har gått løpende.
– Vi har i samarbeid med fagforeningene og de ansatte funnet løsninger gjennom omplasseringer, kombinert med at vi har hatt naturlige avganger, forteller Steen.
– Prosessen vi har hatt i vår, har preget alle på sykehuset. Jeg håper og tror prosessen har vært ryddig. Det har vært viktig for oss. Vi hadde i utgangspunktet ingen å miste. Det er synd å la så dyktige folk gå, sier Martin Steen.
Andre vil overta LHL-sykepleierne
– Men vi har fått signaler fra Ahus og andre sykehus om at de kan tenke seg å ansette de dyktige sykepleierne fra LHL. Det er jo til en viss glede i en krevende tid.
– Er det spesielt hjertekompetanse de er ute etter, eller mer generelt?
– Det er mer generelt, sier Steen.
Håper å bemanne opp på sikt
– Verneombudet tror dere snart oppbemanner igjen, kanskje fordi dere vil ta inn nye ortopedipasienter?
– Vi tar nå en ting av gangen. Vi har først og fremst jobbet tett med fagforeningene og de ansatte for å få en ryddig prosess i en krevende vår, sier Steen.
– Vi har stor tro på at etableringen av LHL-sykehuset her på Gardermoen vil gjøre oss mer robuste i å behandle hjerte- og lungesyke pasienter, men også innen andre diagnoseområder. Vi håper å kunne tilby enda flere pasienter god behandling og rehabilitering framover. På sikt, når det er grunnlag for det, håper vi det blir aktuelt å bemanne opp igjen, sier kommunikasjonssjefen i LHL.
Forventer får klager
– Jeg sto på listen som beredskap, men har ikke fått en eneste telefon, forteller Einar Cyvin, hovedverneombud dagen etter at oppsigelsesbrevene gikk ut.
– De fleste var forberedt, vil jeg tro.
Klagefristen er 14 dager.
– Det er ikke sikkert det blir så mange klagesaker, jeg vet bare om én som vil klage. Både Sykepleierforbundet og Spekter har vært tungt inne i sakene, sier han.
– Resultatet er jo bedre enn ventet. Jeg håper naturligvis at de oppsagte får seg nye jobber, og at vi kanskje får ta noen av dem tilbake til sykehuset vårt.
Verneombudet er omplassert
Einar Cyvin har selv takket ja til et tilbud om omplassering. Han kommer fra kirurgisk sengepost, der pasientene med «de åpne hjertene» lå.
Nedbemanningen skyldes at det offentlige helsevesenet ved Oslo universitetssykehus selv skal ta over hjerteoperasjonene med åpen kirurgi.
LHL – Landsforeningen for hjerte- og lungesyke – som er en ideell organisasjon, har utført hundrevis av slike operasjoner årlig på oppdrag fra Helse sørøst.
– Helt greit å prøve noe nytt på rehabiliteringen
– På sengeposten skal det jo ikke være så mange sykepleiere nå. Jeg skal nå på rehabiliteringen, forteller Einar Cyvin.
– Hva syns du om det?
– Helt greit å prøve noe nytt.
– Og du går fra å være 100 prosent til 50 prosent som frikjøpt verneombud. Er 50 prosent nok?
– Sannsynligvis ikke. Men jeg har tett dialog med HR-avdelingen. Jeg må ta min tørn, jeg også. Alle må jobbe mer effektivt. Det er ikke en stor greie for min del, sier hovedverneombudet.
0 Kommentarer