fbpx Nå skal endelig St. Olav skrive navnet sitt riktig Hopp til hovedinnhold

Nå skal endelig St. Olav skrive navnet sitt riktig

Flyfoto av St. Olav hospital

16 år etter at sykehuset fikk navnet sitt, skal St. Olavs hospital rette seg etter Språkrådet og endre skrivemåte.

Stor eller liten h i hospital? Språkrådet har hele tiden vært klar på at hospital skulle skrives med liten forbokstav, men sykehuset var uenig. 
Nå, 16 år etter, blir St. Olavs Hospital til St. Olavs hospital.

– Det er strålende, gratulerer! Da viser de at de er en statlig virksomhet og synliggjør at de ikke lenger benytter en privat skrivemåte, sier Daniel Ims, seksjonssjef i Språkrådet, til Adresseavisen. 

Diskusjon

Ifølge Adresseavisen har både ansatte og publikum reagert på skrivemåten og stilt spørsmål om hvorfor St. Olav ikke følger norske språkregler.

På et styremøte ved St. Olav foreslås det at St. Olav skal skrive hospital med liten h. 

– Jeg mener det nå var på tide å gjøre denne endringen. Vi bør ha en skrivemåte som er i tråd med god språkskikk og som er anbefalt av Språkrådet. Dette var en beslutning som ble gjort av sykehusledelsen i juni i fjor, så nå er dette bare en formalitet. Men for å endre skrivemåten, må det skje en vedtektsendring. Dette vil derfor bli en sak på det neste foretaksmøtet mellom Helse Midt-Norge og St. Olav, sier Marit Kvikne, kommunikasjonsdirektør ved sykehuset. 

Brutt språkregel 

Alle virksomheter i staten skal henvende seg til Språkrådet når de fastsetter nytt navn. De er i tillegg forpliktet til å følge norsk rettskriving og de anbefalinger som Språkrådet gir.

Daniel Ims sier til Adresseavisen at skriveregelen er at i navn som består av flere ord, skal det bare være stor forbokstav i det første ordet, med mindre ordet i seg selv er et egennavn.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse