fbpx Tror tydeligere språk kan gi store gevinster i helsevesenet Hopp til hovedinnhold

Podkast: Helsespråk – forstå det den som kan

Portrett av Tore Bratt, kommunikasjonssjef ved Helgelandssykehuset.
TYDELIGGJØR: Kommunikasjonssjef ved Helgelandssykehuset Tore Bratt satser på klarspråk, og har troen på kortere og tydeligere innkallingsbrev. Hør ham og klarspråkekspert Vidar Lynghammar fra NTB Arkitekst i denne episoden av Sykepleiens podkast! Foto: Ingvald Bergsagel

Tenk deg en verden der alle pasienter forstår all skriftlig informasjon de får fra sykehus og fastlege. Vi har snakket med to menn med stor tro på klarspråk.

Musikk: «Quentin» av  Strong Suit, lisensiert under  CC BY-SA 4.0.

 

Sykepleiens podkast kan du også høre via Itunes og Podbean.

Du finner dessuten alle tidligere episoder her.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.