fbpx Disse kommunene får øremerkede midler til barn og unge Hopp til hovedinnhold

Disse kommunene får øremerkede midler til barn og unge

sykepleier lytter på barn med stetoskop

227 norske kommuner er nylig tildelt øremerkede midler til helsestasjoner og skolehelsetjenesten. Her er oversikten over hvem som fikk hva.

I 2018 har regjeringen øremerket tilskudd på 307 millioner kroner til helsestasjoner og skolehelsetjenesten i norske kommuner.

Helsedirektoratet har nå fordelt disse midlene, og av 267 kommuner som søkte, har 227 fått innvilget, eller delvis innvilget sin søknad.

Mest og minst

På kartet nedenfor kan du se hvilke kommuner som har fått hva og hvor mye dette utgjør per innbygger i kommunen.

Flå kommune i Buskerud har, med en tildeling på to millioner og drøyt 1000 innbyggere, fått desidert mest per hode, nemlig rundt 1850 kroner.

– Dette skyldes at vi har søkt om penger til kompetanseøkning på vegne av alle de seks kommunene i Hallingdal, forklarer helsesøster Siv Merete Glesnes i Flå.

Hallingdal-kommunene Flå, Nes, Gol, Hemsedal, Ål og Hol har et samlet innbyggertall på rundt 20 000.

Oslo er kommunen med den største tildelingen i kroner og øre. De får rundt 43,4 millioner kroner, noe som utgjør cirka 94 kroner per innbygger.

– Ikke i mål

– Jeg er veldig glad for at kommunene bygger ut dette tilbudet og satser på barn og unge, kommenterer helseminister Bent Høie via en pressemelding.

– De siste tallene fra SSB viser en kraftig vekst i årsverk for helsesøstre og jordmødre. Vi er likevel ikke i mål, og vil fortsette satsingen, sier statsråden.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse