fbpx Mener eldreministerens turnusregnestykke ikke går opp Hopp til hovedinnhold

Mener eldreministerens turnusregnestykke ikke går opp

 Ragne Quinteros.

– Selv om sykepleierne skulle begynt å jobbe annenhver helg får du maks en økning i heltidsstillinger på 10 prosent, sier en frustrert fylkesleder fra Vest-Agder, Ragne Quinteros.

Fylkesleder i Vest-Agder, Ragne Quinteros, satte nesten kaffen i halsen da hun leste eldreministerens utspill i Fedrelandsvennen [bak betalingsmur] om å øke helgebelastningen for sykepleiere i eldreomsorgen.

– Jeg blir oppgitt. Eldreministeren forsøker å selger flere helger som en matematisk løsning for å få mer heltid, men regnestykket vil ikke gi mer heltid, sier Quinteros.

Les her:Eldreministeren vil ha tøffere helgeturnus for sykepleiere i eldreomsorgen

Regnestykket går ikke opp

– Lyver eldreministeren?

– Jeg er mer enn lovlig interessert i tall og får ikke regnestykket til ministeren til å gå opp, sier hun og forklarer:

– Selv om sykepleierne skulle begynt å jobbe annenhver helg, får du maks en økning i heltidsstillinger på 10 prosent, mener hun.

Fylkeslederen er for så vidt enig med eldreministeren i at helgene er en utfordring når turnus skal lages, men hun mener det har lite å si for å få flere heltidsstillinger.

Heltid – mer enn helger

Fylkeslederen sier heltid handler om mye mer enn bare helgene.

– Jeg pleier å si at vi først må få bort de korte vaktene. Vi må kunne planlegge for fulltid, ikke lage turnuser som tar utgangspunkt at deltidskabalen skal gå opp. Vi kan lære av politiet, som har en helt annen kultur. De sier de ikke får til å lage deltidsstillinger, fordi da går ikke turnusen opp, mens vi sier vi ikke får til heltid, for da går ikke turnusen opp. Vi må endre hele kulturen, sier Quinteros.

«Æ kanke si at æ liår det!»

– Jeg hørte rykter om at du ble sinna på utspillet. Du høres ikke så sinna ut?

– Du vet jeg er fra Sørlandet, når vi sier «æ kanke si at æ liår det!» så er vi egentlig ganske rasende, sier hun.

– Jeg har blant annet prøvd å kontakte mediene i dag og vurdert å skrive en artikkel etter at jeg så uttalelsen, så jeg er opprørt til sørlending å være, sier hun og ler litt.

Snakk med dem som kan det

Quinteros mener ministeren burde snakket med dem som planlegger turnuser og jobber ute i eldreomsorgen før hun uttalte seg slik hun gjorde.

– Hadde hun i stedet sagt: «Vi må få flere til å jobbe heltid, hvordan skal vi få det til?», da kunne vi gått i dialog. Når hun i stedet går ut og sier at sykepleierne må jobbe flere helger, er det vanskelig å gå i møte, sier hun.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse