fbpx Streikemarkering utenfor Stortinget Hopp til hovedinnhold

Streikemarkering utenfor Stortinget

Streikemarkering utenfor Stortinget

De streikende sykepleierne i Kreftforeningen markerte seg utenfor Stortinget.

Her kan du se hele markeringen som foregikk utenfor Stortinget torsdag. Organiserte fra store deler av fagforenings-Norge var møtt frem for å vise sin støtte til de streikende sykepleierne i Kreftforeningen.

Historisk streik

Streiken blant sykepleierne i Kreftforeningen har pågått siden 22. mai og har slått alle streikerekorder i NSFs historie. Torsdag markerte de sykepleierne sin sak i flere byer: Oslo, Hamar, Trondheim og Tønsberg.

Hamar

På mandag ble Kreftforeningen rammet av streiken på Hamar. Også her markerte sykepleierne at de er i streik.

Tønsberg

I Tønsberg hadde NSF stand på torget midt i byen. Mange stoppet og fikk informasjon om hvorfor det er streik.

Bildet viser streikende sykepleiere i Tønsberg.

Trondheim

En stolt og kampklar gjeng sørget for at streiken fikk oppmerksomhet i Trondheim. Her fikk de streikende blomster.

Bildet viser streiende sykepleiere i Trondheim.

Oslo

I Oslo fikk tilhørerne med seg appeller fra Unios leder Ragnhild Lied, president Marit Hermansen i Legeforeningen, nestleder Sissel Skoghaug i Fagforbundet, leder i LO Oslo, Roy Pedersen og NSF-leder Eli Gunhild By. 

Det ble også musikalsk underholdning av NSF Oslos «husorkester» bestående av Frank Ryghaug med samboer (se bilde under)

Tøff situasjon

– Det er en tøff situasjon å streike, men det er en viktig sak våre kolleger i Kreftforeningen tar. Derfor har de bred støtte i hele NSF og hos norske arbeidstakere ellers, sier Eli Gunhild By på NSFs sine nettsider.

25 sykepleiere i streik

Til sammen er nå 25 av 34 sykepleiere i Kreftforeningen tatt ut i streik for å beholde lønns- og arbeidsvilkår. De streikende jobber ved Kreftforeningens kontorer i Oslo, Bergen, Kristiansand, Hamar, Trondheim og Tønsberg.

NSF og NHO Abelia blir ikke enige

Bakgrunnen for streiken er at sykepleierne krever å få beholde sine lønns- og arbeidsvilkår etter at Kreftforeningen gikk fra arbeidsgiverforeningen Virke til NHO Abelia i fjor. NHO og NSF har ikke klart å bli enige om en tariffavtale.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse