fbpx Sykepleierne streiker på tredje uken Hopp til hovedinnhold

Sykepleierne streiker på tredje uken

Streikende og trommekorpset utenfor Kreftforeningens lokaler

Nå er 20 sykepleiere i Kreftforeningen i streik.

– Vi gjør hva vi kan for å skape blest om streiken, og hvorfor vi streiker, sier streikeleder og NSFs forbundsleder, Eli Gunhild By.

I dag markerer sykepleierne streiken utenfor Helsedirektoratet.

– Anledningen er et heldagsmøte som en av de streikende sykepleierne skulle deltatt i. Vi prøver å markere oss på de arenaene som sykepleierne skulle ha deltatt på dersom de ikke hadde vært i streik, sier By.

19 er blitt til 20

22. mai ble 19 sykepleiere tatt ut i streik. I går, 6. juni, ble streiken trappet opp med én sykepleier, så nå er de totalt 20.

– Hvorfor streiker dere?

– Streiken er en konsekvens av at generalsekretær Anne Lise Ryel ikke står ved tidligere løfter til oss om at overgangen til NHO Abelia ikke skulle ha negative konsekvenser for våre lønns- og avtalevilkår, sier By.

Hun sier medlemmene i Kreftforeningen er tilbudt en avtale uten lønnsbestemmelser og andre vilkår som er viktig for medlemmene.

– Kreftforeningen ønsker i stedet at lønns- og arbeidsvilkårene for sykepleierne skal ligge i en avtale som kan sies opp med en måneds frist. Det betyr at Kreftforeningen kan endre våre arbeidsvilkår uten at vi kan bruke streik som forsvar, sier hun.

– Vi har over 700 000 fagforeningskolleger i ryggen i denne saken. Vi håper nå flere ser viktigheten av løsning på denne saken, til det beste for kreftsaken, sier By.

Veien videre

Etter det Sykepleien kjenner til er det ikke meldt inn ytterligere opptrapping av streiken. Det har så langt heller ikke vært møter mellom partene. Det kan se ut til at streiken blir langvarig.

– Hva skjer videre?

– Etter en måneds i streik blir det et tvungent meklingsmøte. Da er det bare å håpe at Kreftforeningen kommer våre krav i møte, sier By.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse