fbpx Tvungen mekling førte ikke frem Hopp til hovedinnhold
Streik:

Tvungen mekling førte ikke frem

Streikeleder Eli Gunhild By utenfor Kreftforeningens lokaler.

– Vi møtte en arbeidsgiver som ikke viste noen vilje til løsninger som gjør at vi kan komme oss ut av dette, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

Klokka 10.00 i dag møtte NHO og NSF opp hos Riksmeklingsmannen til tvunget meklingsmøte. Dette er første formelle kontakt mellom partene siden streiken startet 22. mai.

Fakta
Fakta om streiken

19 sykepleiere i Kreftforeningen gikk ut i streik fra mandag 22. mai 2017. NSF sier streiken er en konsekvens av at generalsekretær Anne Lise Ryel ikke står ved tidligere løfter om at overgangen til NHO Abelia ikke skulle ha negative konsekvenser for NSFs medlemmers lønns- og avtalevilkår.

NSF er tilbudt en avtale uten lønnsbestemmelser eller andre vilkår som er viktig for medlemmene. Kreftforeningen ønsker i stedet at lønns- og arbeidsvilkårene for sykepleierne skal ligge i en avtale som kan sies opp med en måneds frist.

Ifølge NSF betyr det at Kreftforeningen kan endre arbeidsvilkår uten at sykepleierne kan bruke streik som forsvar.

Raskt gjort

Det var meklingsmann Jussi Pedersen som ledet meklingen. Litt før klokka 12.00 kom partene ut fra Riksmeklingsmannens kontor.

– Det var raskt gjort, sier streikeleder og NSFs forbundsleder, Eli Gunhild By.

Streiken fortsetter

– Hvordan gikk det?

– Vel, nå har vi snakket sammen. Men som sagt ... det var fort gjort. Vi møtte en arbeidsgiver som ikke viste noen vilje til løsninger som gjør at vi kan komme oss ut av dette. Det var skuffende, sier By.

De 20 sykepleierne i Kreftforeningen fortsetter derfor streiken.

Langvarig

I NSFs historie er denne streiken allerede å regne som langvarig når den nå går inn i sin fjerde uke.

– Nå går vi i tillegg inn i sommerferie. Etter meklingsmøtet i dag med en arbeidsgiver som ikke har noen løsningsforslag å komme med, ser jeg ingen grunn til å håpe på en avslutning før ut på høsten, sier By.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse