fbpx Streikende sykepleiere sto utenfor, mens kollegene var på ansattsamling Hopp til hovedinnhold

Streikende sykepleiere sto utenfor, mens kollegene var på ansattsamling

Streik Sundvollen 2017
STØTTE: De streikende sykepleierne måtte stå utenfor hotellområdet, men fikk besøk av mange kolleger som kom bort for å klemme og for å vise sin støtte. Foto: NSF/ Line Orlund

Kreftforeningen hadde ansattsamling. Streikende sykepleiere fulgte etter i innleid buss.

Kreftforeningens ansatte fra hele landet møttes i går på Sundvollen hotell utenfor Oslo.

Leide buss

De streikende sykepleierne tenkte at ansattsamlingen var en gyllen anledning til å markere at ikke alle ansatte kunne delta på grunn av arbeidskonflikten som nå går inn i fjerde uka.

– Vi var ute i god tid og gikk inn på hotellområdet der flere ansatte fra Kreftforeningen allerede var kommet, sier Line Orlund, som er lokal streikeleder og NSFs fylkesleder i Oslo.

Det tok ikke lang tid før en hyggelig ansatt kom ut og ba dem flytte seg utenfor hotellområdet.

Klemmer og tårer

Line Orlund og de streikende var forberedt på at de ansatte kunne overse dem fullstendig.

– Det skjedde ikke. Først kom to busser fra ansatte i Oslo. De streikende delte ut <<goodiebags>> og fikk klemmer og støtte tilbake. Den støtten varmet, sier Orlund.

Så kom bussen fra Gardermoen med tilreisende fra resten av landet.

– Alle klemmene og støtteerklæringene som fulgte var rett og slett rørende. Det ble mange tårer og gode klemmer, sier Orlund.

Jacob Conradi, organisasjonssjef i Kreftforeningen, hilste også på de streikende.

– Han var hyggelig og sa det var en underlig dag, men at det ville være rart og ikke hilse på. Han har rett i det: Vi er i en underlig situasjon, sier Orlund.

Tjener under minstelønn

Line Orlund har også gått inn og sett på hva sykepleierne i Kreftforeningen tjener.

– Ut fra den informasjonen Kreftforeningen går ut med skaper de et inntrykk av at sykepleierne tjener godt. Det stemmer ikke, sier hun.

De fleste sykepleierne i Kreftforeningen har over 16 års ansiennitet.

– Lønnsstatistikken viser at to-tredeler av sykepleierne i Kreftforeningen tjener under minstelønnsnivået som er angitt i lønnsstigen for de med 16 års ansiennitet. Det gjelder både i Staten, i Spekter og i KS-området, sier hun.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.